woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
4.5
(2)

Vrouw koopt goud voor 200 SRADA en denkt dat het echt goud is

lees ook ...

President Santokhi waarschuwt tegen schijnwelvaart

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in De Nationale Assemblee op maandag 27 november benadrukte president Chandrikapersad Santokhi dat de regering geen voorstander is van schijnwelvaart....

De Algemene Surveillance Dienst (ASD) van de politie heeft op vrijdag 03 juni de 34-jarige Ezechiël, voor oplichting en poging tot plichting in de binnenstad opgespoord en aangehouden. De verdachte heeft in april van dit jaar goud dat later nep bleek, verkocht aan een mevrouw die hem SRD 200 daarvoor betaalde.

De vrouw kwam naderhand tot de ontdekking dat Ezechiël nep goud aan haar had verkocht. Zij deed hiervan geen aangifte bij de politie, maar vertelde dit door aan een vrouwelijke familielid. Dat familielid in kwestie kwam Ezechiël op 03 juni tegen in de binnenstad, waarbij hij ook aan haar vroeg of zij goud wilde kopen. Doordat zij op de hoogte was van de duistere handelingen van Ezechiël, hield zij hem voor dat zij eerst wat geld moest pinnen en door tussenkomst van een familielid  politie ingeschakeld.

De verdachte werd vervolgens opgespoord en aangehouden. Op hem is een hoeveelheid nep goud aangetroffen en in beslag genomen, waarna hij is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden. De mevrouw aan wie het nep goud eerder werd verkocht deed op 03 juni samen met haar nicht aangifte bij de Recherche van Regio Midden. Twee andere benadeelden ook aangifte gedaan bij de politie van het bureau Centrum, die het verder onderzoek intussen hebben overgedragen aan de rechercheurs van Regio Midden.

Bij de voorgeleiding van Ezechiël heeft hij bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Ezechiël in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat hij meerdere personen op deze manier heeft benadeeld. Die personen mogen zich melden bij de politie.

De bedrieger is bedrogen in het bovenstaande, want hoe koop je nu goud voor SRD200? Dat is nieteens US dollar10. Aan levensmiddelen zou je met SRD 200 alleen maar een pak fernandesbrood van SRD 28, een pak melk van SRD 22, een mini potje pindakaas van SRD 50, vijf eieren van SRD25 en een liter spijsolie van SRD 75 kunnen kopen. De goudprijs is nu hoger dan SRD 1290 per gram en het ‘goud’ zou, als het echt was, vele duizenden Surinaamse dollars waard zijn. De mevrouw had gedacht gemakkelijk en goedkoop een uitgeputte, hongerende Surinamer zijn goud afhandig te maken. 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouw koopt goud voor 200 SRADA en denkt dat het echt goud is