dinsdag 27 februari 2024
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Vrijwillige Politie VSA op bezoek bij President Santokhi

lees ook ...

Mathoera benadrukt groei tijdens certificaatuitreiking Defen...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie benadrukte tijdens de certificaatuitreiking aan onderofficieren, die hebben deelgenomen aan drie cursussen, het belang van het dagelijks verleggen van gr...

William Rivera, oprichter van de New Yorkse organisatie: Auxiliary Police Foundation, de grootste politie vrijwilligersorganisatie in de Verenigde Staten van Amerika, helpt burgers die ondersteuning nodig hebben naar de politie te stappen. Ook helpen zij bij de dienstverlening naar de gemeenschap.

De Auxiliary Police Foundation is onderdeel van het Patrol Services Bureau van de New York City Police Department (NYPD). Zij staan de NYPD bij met geüniformeerde patrouilles, bij verkeerscontroles en het beheersen van de massa bij grote evenementen.

De oprichter maakte op woensdag 21 december zijn opwachting bij president Chandrikpersad Santokhi die hij acht jaar geleden voor het eerst sprak in Guyana. De functionaris werd toen uitgenodigd voor een bezoek aan Suriname. President Santokhi en Rivera hebben van gedachten gewisseld over diverse aandachtspunten. De New York Auxiliary Police Foundation is bereid om Suriname op diverse gebieden te ondersteunen.

Rivera heeft aangegeven dat hij notitie heeft genomen van aspecten waar er hulp kan worden geboden. Kindertehuizen, de brandweer en de politie zullen als eerst ondersteund worden, waarna zal worden nagegaan welke diensten hulp behoeven. Rivera heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een award ‘in recognition for supporting and visiting our community’ te overhandigen aan president Santokhi. De vrijwilliger heeft met zijn delegatie ook een bezoek aan de kindertehuizen Sanatan Dharm en Nos Kasita op het programma.

De delegatie, die tot zaterdag 24 december in het land vertoeft, is voornemens Suriname weer te bezoeken om haar diensten te verlenen aan de samenleving. Dit in de vorm van materiaal, maar ook voor het aangaan van een samenwerking met de Amerikaanse ambassade.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrijwillige Politie VSA op bezoek bij President Santokhi