woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
3.3
(3)

Vrije Atheneum doet mee met debat toernooi in Nederland

lees ook ...

Minister Ramdin benadrukt oceaanbescherming en international...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft onlangs meerdere internationale reizen gemaakt. Voor aanvang van de Raad van Minister...

Het Arthur Alex Hoogendoorn Atheneum(AAHA) meer bekend als het Vrije Atheneum, zal meedoen aan het Benelux debat Toernooi in Den Haag, Nederland. De vijf debateurs Elysia van Leeuwaarde, Chaïm de Kom, Jayden Venema en Darren Lie -A-Tsoen en Amy Cho Cha Yen zullen op 02 juli 2022 deelnemen aan het toernooi. In Suriname namen zij deel aan een debatwedstrijd, waarbij tien VOJ- en VOS-scholen meededen.

Het debat toernooi werd georganiseerd door de Nederlandse Debat Unie. Het AAHA kwam als winnaar uit de bus en kreeg als hoofdprijs de aanbieding om mee te doen aan het debattoernooi in Nederland. Bij een kennismakingsbezoek van de studenten op 13 juni jongstleden zegd Waarnemend (Wnd President) Ronnie Brunswijk hun een bedrag van drie duizend euro toe om de reiskosten van het de groep te helpen dekken.

De Wnd President stak het team een hart onder de riem en motiveerde hen voor het beste te gaan. Hij zei trots te zijn op de groep en wenste haar succes toe. De studenten delegatie van de het AAHA heeft ook een bezoek gebracht aan enkele leden van De Nationale Assemblee en aan Minister Marie Levens van Onderwijs Cultuur & Wetenschappen in het het parlementsgebouw. De groep vertrekt op 24 juni 2022 en zal twee weken vertoeven in Nederland.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrije Atheneum doet mee met debat toernooi in Nederland