maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Vriendengroep Himmat/OHM schenkt ziekenhuisbedden aan volksgezondheid

lees ook ...

‘Prani Yu Dyari’ project op 64ste jaardag presid...

In samenwerking met de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) heeft de president op zijn 64ste jaardag het Prani Yu Dyari-project gelanceerd op he...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft donderdag van de vriendengroep Himmat/OHM ten behoeve van de gezondheidszorg in Suriname een aantal ziekenhuisbedden en matrassen ontvangen. De goederen zijn door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in ontvangst genomen. De bedden zijn bedoeld voor het ‘s Lands Hospitaal, het Diakonessenhuis, het Streekziekenhuis Atjoni en het St. Vincentius Ziekenhuis.

Minister Ramadhin toonde zich ingenomen met de donatie en was vol lof over het voortreffelijke werk dat de vriendengroep al jaren doet voor Suriname. Verder gaf de bewindsman aan dat, gelet op de ontwikkelingen van het Covid-19-virus, de donatie op het juiste moment is gekomen. Uiteraard wil het ministerie de spullen niet alleen voor Covid-19-patiënten gebruiken. Echter kan hij niet ontkennen dat de situatie erger aan het worden is.

De bewindsman wil ook een regeling treffen om de organisaties die vanuit een sociaal oogpunt materiaal sturen naar Suriname, tegemoet te komen door de invoerrechten in te trekken. ”Als het gaat om nobele daden, ga je de minister daar zeker voor vinden, om donaties ten behoeve van onze gezondheidszorg en de zieke mens ook te ondersteunen”, aldus minister Ramadhin.

Hoofdcoördinator van de vriendengroep Himmat, Santi Perkash Gobinda, zegt dat het gevoel van voldoening dat hij krijgt wanneer hij een bijdrage kan leveren om de noden van mensen te lenigen, hem en de vriendengroep inspireert om dit werk te blijven doen. Hij gaf aan dat de bereidwilligheid van de vriendengroep in Nederland en ook de stichting OHM die hun krachten hebben ingezet om dit project te bewerkstelligen, zeer te bewonderen was. Er komen dit jaar nog meer bedden en matrassen naar Suriname.

Himmat bestaat al 36 jaar als een groep vrienden in Nederland die samen genoten van voetbal. Van daaruit kwamen er ideeën om meer te gaan betekenen voor de samenleving in Suriname. De bedden en matrassen zijn in de 22ste container aangekomen. De afgelopen jaren heeft Himmat vaker een bijdrage geleverd als het gaat om sociale hulp en steun in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVriendengroep Himmat/OHM schenkt ziekenhuisbedden aan volksgezondheid