donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Vredesloop gepland in Suriname om aandacht te vragen voor Palestina

lees ook ...

Nachtmerrie in Leiding 17: vader wurgt tienerdochter na ruzi...

Vanochtend heeft een man zijn tienerdochter om het leven gebracht op Leiding 17, waarna hij een giftige stof heeft ingenomen. Hij verkeert momenteel in kritieke toestand en is overgebracht naar de Spo...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor het beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden, heeft op donderdag het platform “Gerechtigheid voor Palestina” ontvangen. Dit gesprek kwam voort uit de recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten. Het platform heeft als doel om Surinamers bewust te maken van de humanitaire ramp die zich momenteel in Palestina voltrekt door op vrijdag 3 november een vredesloop te organiseren.

Een groot aantal moslims, verenigd in het platform, heeft een audiëntie aangevraagd bij de minister. Na kennis te hebben genomen van verklaringen van verschillende organisaties, constateert het platform dat er in Suriname te weinig besef is van de ernstige situatie in Palestina.

Het platform benadrukt dat het, net als iedereen, geweld veroordeelt. Echter, zij vinden dat de gebeurtenissen in Palestina op dit moment buitensporig en inhumaan zijn. Het is onaanvaardbaar dat miljoenen Palestijnen opzettelijk worden ontzegd in hun recht op voedsel, water, medicijnen en elektriciteit.

Daarom heeft het platform besloten een vredesloop te organiseren, met als doel het bewustzijn van Surinamers te vergroten over het leed dat momenteel in Palestina plaatsvindt. Minister Somohardjo juicht elke vredesloop toe die de vrede bevordert en aanmoedigt.

Hij deelt de zorg over de humanitaire crisis in Palestina en benadrukt dat Suriname een land is dat vrede en tolerantie hoog in het vaandel heeft staan. Hij heeft toegezegd een spoedmeeting met IRIS en de moslimorganisaties te beleggen. Bovendien zal hij president Chandrikapersad Santokhi informeren over het voornemen van het platform om een vredesloop te organiseren en waar nodig adviseren over mogelijke ondersteuning op vrijdag 3 november.

Somohardjo benadrukt dat ongeacht het geloof dat men belijdt, het vanuit een humaan perspectief belangrijk is om de gebeurtenissen in Palestina op de politieke agenda te houden, zodat geloof in vrede en gerechtigheid in het Midden-Oosten niet verloren gaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVredesloop gepland in Suriname om aandacht te vragen voor Palestina