vrijdag 2 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Vrachtschip Tropic Tide ramde vaartuig aan kade bij de SDSM.

lees ook ...

Geboorte aangiften 19de en 20ste eeuw nu online

Het Nationaal Archief heeft geboorteaangiften van Surinamers uit de 19de en 20ste eeuw online gezet. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de hulp van honderden vrijwilligers. Het eerste deel van...

Bij de scheepswerf van de Surinaamse Dok- en Scheepsbouw Maatschappij (SDSM) langs de Surinamerivier is er zaterdagmorgen  een aanvaring geweest. Minister Albert Jubithana heeft dit bevestigd tegenover de pers. Er  waren geen persoonlijke ongelukken. De Maritieme Autoriteit Suriname(MAS) is nu bezig met een onderzoek, dat moet uitwijzen hoe het komt dat het vrachtschip uit de vaargeul is geraakt en recht op  de kade is afgestevend.

Daphne Le Couvreur woordvoerster van de MAS zegt desgevraagd dat de aanvaring zich omstreeks 8.30 uur ‘s morgens heeft voorgedaan. Een zogenaamde off shore support vessel raakte uit koers, ondanks het volgens Le Couvreur   werd beloodst. De off shore support vessel was met vrachtcontainers beladen. Eenmaal uit koers geraakt ramde het een ander vaartuig dat aan de kade bij de SDSM was aangemeerd.

Het schip Tropic Tide, kwam van zee en ging richting de Jules Sedney Haven. Aanwezige personen hebben het incident gefilmd, toe ze het gevaar zagen aankomen. Eerst werd er gespeculeerd als het schip op tijd zou kunnen keren om een aanvaring te voorkomen. Al gauw blijkt dat dit niet meer zou kunnen. Toen werden er waarschuwingen naar elkaar toe geschreeuwd, waardoor alle aanwezigen  tijdig  een veilige plek konden opzoeken. De schepen zijn beschadigd, maar de schade aan de vaartuigen kon nog niet aangegeven worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrachtschip Tropic Tide ramde vaartuig aan kade bij de SDSM.