maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
2.3
(3)

VP’s oplossing Brokopondo ramp: 5 kilo Bigi Bravo rijst

lees ook ...

DNA informeert personeel over huisvestingsmogelijkheden en f...

Een veilige en comfortabele huisvesting speelt een cruciale rol in het welzijn van mensen. Het creëert een gevoel van geborgenheid en draagt bij aan een betere levenskwaliteit en stressvermindering. D...

Opvallend is dat vice president Brunswijk niet te zien is bij de overstromingsramp in Brokopondo, anders dan als gever van rijst in de pakketen, zakken van 5 kilo met zijn portret en zijn erenaam Bigi Bravo erop. Van een visie, inzicht in een manier om de slachtoffers verder te helpen, is zowel bij de regering, de assemblee als de VP geen sprake. De missie om behulpzaam te zijn is echter al jaren bekend van Brunswijk.


Weldoener?

Maar waar is deze “weldoener” nu? Houdt hij zich op de achtergronden omdat hij ook vele krates heeft geslagen door goud te mijnen rond de dorpen in Brokopondo. En is het ook zijn schuld evenals die van de andere hout en goudmaatschappijen dat zij bomen, wortels en aarde hebben verwijderd die nodig zijn om als een spons het water op te vangen. Nu stroomt het water rechtstreeks naar de rivier en dorpen langs de oever. Het stuwmeer is overvol, wat maakt dat zes van door Lanti zelf gemaakte transmigratie dorpen overspoelden.
Velen zullen Brunswijk zien als een weldoener, wiens missie is mensen te helpen. Hij gaf bijvoorbeeld een nieuwe en betere buitenboordmotor aan een Saramaccaanse bootsman wiens buitenboordmotor brak tijdens diens verlieslatende werk van schoolbootvervoer op de boven Suriname rivier. Hij redde mensen van dakloosheid door ze financieel bij te staan bij de afbetaling van hun huisje of soms zelfs huur. Onlangs leende hij een voorzitter van een kleine buitenparlementaire politieke partij US dollars beginkapitaal om te investeren in bitcoins.
Dus de man heeft zijn fra fra weggeef systeem, ma a no abi visie. Visie wan taki a koni, a yeye sabi fu wan systeem pe a kondre nanga wi ala, un pikin, nanga un granpikin kan gro moro tranga ala dey. Den creëren president fu unu, den koni gi den srefi, de no koni gi a kondre.

Geen ontwikkelingsvisie

Een politicus manipuleert, een leider inspireert. Een politicus streeft naar macht, hij belooft dat alles beter zal gaan als je hem nog een termijn aan de macht brengt. Den pley politiek nanga unu, Bouterse, Santokhi, Brunswijk den koni gi den srefi, ma den sori unu alla dey, dat den no abi toekomstvisie, de no abi ontwikkelingsvisie. Visie wan taki a yeyefiri nanga a koni fu creer systema gi a kondre now, tamara nanga tra tamara. Den no man sori unu sortu ontwikkeling den tya kon ini a wroko makandra nanga unu, fu opo un moni, un libi gi unu, unu pikin, unu granpikin nanga unu afo sosrefi tu. Brunswijk heeft een lange lijst van goede daden. Op 8 maart richtte hij met zijn levenspartner Fiene Cairo een stichting op: Stichting Ronnie Brunswijk voor Groei en Ontwikkeling. Uit de naam spreekt een visie, je zou denken dat vp Brunswijk nu in ontwikkeling zou investeren in plaats van fra-fra mensen redden in hun moeizame overleving. Maar de Stichting sloot binnen 6 maanden haar kantoor in Paramaribo zonder verdere uitleg.

Misleider

Alles wijst erop dat Brunswijk geen ontwikkelingsvisie heeft, hij is een politicus die met geld, mooie baantjes en mooie leugen praatjes strooit voor nog meer macht, meer geld, meer vrouwen, meer kinderen, meer misstappen, misdaden, conclusie: hij is een misleider, geen leider!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVP’s oplossing Brokopondo ramp: 5 kilo Bigi Bravo rijst