Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vp ontvangt beleidsdocument Rechtsspraak

Geplaatst

op

Rasoelbaks

De waarnemend president van het Hof van Justitie  Iwan Rasoelbaks heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan  vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

Tijdens dit bezoek, op maandag 02 november 2020, heeft de waarnemend president van het Hof het beleidsdocument 2020 – 2025 getiteld ‘Speerpunten van beleid van de rechtsspraak’ aangeboden aan de vicepresident.

Dit document werd formeel gepresenteerd bij de opening van het zittingsjaar van het Hof van Justitie op 02 oktober 2020, waar vicepresident Brunswijk aanwezig was.

De vp heeft het document met genoegen ontvangen en gaf aan de Rechtsstaat zo volledig mogelijk te zullen ondersteunen. Zo heeft de Raad van Ministers onder leiding van de vp op 07 oktober 2020 de voordrachten van een zestal rechters goedgekeurd.

Partijen beseffen beiden dat het een moeilijke financiële tijd is in Suriname, maar hebben elkaar beloofd dat ‘A wroko no mag fasi’ en kijken tevreden terug naar dit gesprek. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tata loso
zondag 8 november 2020 22:05

Wat meer diversiteit graag.

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen