donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Vp Brunswijk zal ook doven in dienst nemen

lees ook ...

President Santokhi: “Fake nieuws creëert onzekerheid bij bur...

Er is door het beleid van de regering reeds licht in de tunnel zichtbaar, zei president Chandrikapersad Santokhi donderdag bij het uitspreken van zijn jaarrede in De Nationale Assemblee (DNA). Echter ...

Op het Kabinet van de Vicepresident zal er binnenkort ook iemand met een auditieve beperking in dienst worden genomen. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zal zich persoonlijk sterk maken hiervoor. Onlangs heeft een afvaardiging van de Stichting Surinaamse Doven Belangen (Sudobe) een bezoek gebracht aan de vp. Een van de doven vroeg toen naar een baan.

Rosita Etnel van Sudobe, die de delegatie leidde, is ingenomen met deze toezegging van de vp. Ze zegt dat hij hiermee aantoont zich te bekommeren om de doven. Het bezoek aan de staatsman lag in de rij van verschillende bezoekjes die de organisatie de afgelopen periode heeft gebracht aan beleidsmakers.

Vp Brunswijk heeft tijdens het bezoek meegedaan met een korte sessie over de gebarentaal. Hij heeft middels gebaren zijn eigen naam gespeld. Etnel is zeer blij gestemd met een voorstel van de vp om de stichting Sudobe in de toekomst te helpen haar diensten uit te breiden naar doven in het binnenland van Suriname.

Aan de vp zijn twee posters overhandigd, waarop informatie voorkomt over de maatschappelijke positie van de doven in Suriname. In september wordt er op Internationale dag voor Doven extra aandacht besteed aan voorlichting over deze doelgroep. Op de folders is ook het belang van het in acht houden van de Covid-maatregelen en het belang van vaccinatie tegen Covid-19 meegenomen.

Visuele beperking
Binnen de overheid wordt geprobeerd om personen met een beperking in dienst te nemen. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft onlangs toegezegd dat Romana Kwasi, een visueel beperkte jongedame, in dienst treden zal op het departement. Zij zal worden ingezet op de afdeling Voorlichting. Kwasi, die blij is met het aanbod, heeft andere werkgevers opgeroepen om ook de mens met een beperking de kans te geven om te kunnen werken in een bedrijf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk zal ook doven in dienst nemen