woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Vp Brunswijk waardeert inzet organisaties voor mensen met speciale behoeften

lees ook ...

Verdachten Pikin-Saron niet in vrijheid gesteld

 Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft het verzoek van de advocaten Murwin Dubois en John Ferdinand tot invrijheidsstelling van hun cliënten in de strafzaak-Pikin Saron afgewezen. Hij vindt dat andere get...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft zijn waardering uitgesproken voor de inzet van organisaties die zich inzetten voor mensen met speciale hulpvragen. Hij erkent dat het toegankelijk maken van overheidsgebouwen voor deze doelgroep nog steeds een uitdaging is. De vp heeft herhaaldelijk gepleit voor aanpassingen aan scholen, banken en overheidsgebouwen om ze toegankelijker te maken voor mensen met speciale behoeften.

Onlangs ontving vp Brunswijk de Stichting Platform ISOS (Integrale Samenwerking van Organisaties voor mensen met een Speciale Hulpvraag) en Nancy’s Kids Care Instituut (NKC) op zijn kantoor. Platform ISOS organiseert op 21 maart een bewustwordingsloop ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Dit platform werd in 2023 door de vp opgericht vanuit zijn kabinet om de belangen van deze doelgroep te behartigen.

Voorzitter Bianca Graskamp en algemeen directeur van NKC Instituut, Nancy Nathoenie, nodigden Brunswijk persoonlijk uit voor de bewustwordingsloop. Tijdens het bezoek aan de vp boden de organisaties hem een presentje aan ter ere van zijn recente huwelijk op 7 maart. Het presentje, een prodo tiki, werd overhandigd door Patricia Brandon, bewoonster van de Esther Stichting, en vervaardigd door haar zoon Obed Kaise. Daarnaast overhandigde een jongen met een speciale hulpvraag een felicitatiekaart, gemaakt door de kinderen van NKC, aan de vp.

Deze ontmoeting benadrukt de inzet van Brunswijk en zijn betrokkenheid bij het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met speciale behoeften in Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk waardeert inzet organisaties voor mensen met speciale behoeften