zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Vp Brunswijk steunt IMF’s aanpak voor sociale hervormingen in Suriname

lees ook ...

Buurman vindt levenloos lichaam in trens

Een buurman ontdekte het levenloze lichaam van zijn buurman in een trens voor zijn huis aan de Skoeriweg in Nickerie. Nadat hij de politie van Corantijn had ingeschakeld, arriveerden de autoriteiten t...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is het eens met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de versterking van sociaal zwakkeren in Suriname. Voorafgaand aan de ministerraadsvergadering op woensdag 14 februari 2024 reageerde Brunswijk op vragen van de pers over dit onderwerp.

Een delegatie van het IMF bevindt zich momenteel in Suriname voor vervolggesprekken met betrekking tot de 5e review, die bepalend is voor de volgende tranche van USD 63 miljoen. Op 12 februari bracht dit team een beleefdheidsbezoek aan President Chandrikapersad Santokhi.

Brunswijk gaf aan zich te kunnen vinden in de aanbevelingen van het fonds om het sociaal programma in Suriname beter uit te voeren. Tijdens het persmoment kwam ook de kwestie van spookambtenaren ter sprake.

Het IMF stelde voor dat het verwijderen van alle spookambtenaren van de loonlijst de mogelijkheid zou bieden om ambtenaren in actieve dienst een salarisverhoging te geven. Vp Brunswijk deelt de mening dat wie niet werkt, geen geld zou moeten ontvangen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk steunt IMF's aanpak voor sociale hervormingen in Suriname