maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
5
(1)

‘EITI’ brengt bezoek aan minister Abiamofo

lees ook ...

Braziliaanse verdachte aangehouden voor voertuigverduisterin...

De 39-jarige L.M een Braziliaanse staatsburger die illegaal in Suriname verblijft, is aangehouden door een gemengd team van de politie. Hij wordt beschuldigd van verduistering van een voertu...

Leden van het Internationaal Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) secretariat uit Oslo, Noorwegen hebben een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo in het kader van de opkomst zijnde validatie van het auditrapport ‘EITI-SR Report for Fiscal Years 2018-2020’.

Het rapport werd in december 2022 aan de bewindsman overhandigd. Gedurende de bijeenkomst op 08 augustus is de NH-bewindsman door de delegatie bestaande uit Dr. Francisco Paris, Latin-America and Caribbean Director, Esteban Manteca Melgarejo, Country Manager en Riley Zecca, Validation Advisor dank gezegd voor het ondersteunen van het initiatief. Voor de delegatie is het behoud van momentum na EITI-rapportage en validatie van belang.

Volgens de bewindsman is adequate participatie en prestatie van stakeholders regarderende EITI noodzakelijk. De bewindsman is ingenomen met de komst van de delegatie en ziet toe op de ontwikkelingen rond het initiatief.

De delegatie zal diverse oriëntatie bezoeken brengen aan onder andere bedrijven in de extractieve industrie. Eveneens zijn verschillende meetings en presentaties gepland. Zij wordt gedurende haar verblijf in Suriname ten volle bijgestaan door het EITI- secretariaat Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'EITI' brengt bezoek aan minister Abiamofo