zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

VP Brunswijk roept een ieder op om marrondag te vieren

lees ook ...

Suriname leidt de weg naar mondiale gezondheidsveiligheid me...

In een significante ontwikkeling heeft Suriname een cruciale stap gezet op het pad van wereldwijde gezondheidsveiligheid. De recent gehouden workshop over Zoönotische Ziekten en Voedselveiligheid, als...

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk heeft personen van alle etnische groepen opgeroepen, om samen met alle marrons, Marrondag op10 oktober 2022 groots te vieren. Bij deze viering moeten vooral de marrons éénheid demonstreren. 

Het middelpunt van deze viering zal op het Onafhankelijkheidsplein plaatsvinden. Er zijn in aanloop naar 10 oktober op diverse locaties verschillende activiteiten gepland. Vertegenwoordigers van de Surinaamse regering zullen op 10 oktober de marron gemeenschap toespreken. De organisatie ligt onder meer in handen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Stichtingen 10 Oktober 1780 en A Marron Kompas.

Voor deze 262-jarige herdenking zullen er150 gasten uit Ghana afreizen naar ons land, om de viering mee te maken. Onder deze groep bevinden zich ook zakenlui. VP Brunswijk verwacht met deze grote manifestatie, verzegeling van de eenheid en de liefde onder de marrons.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVP Brunswijk roept een ieder op om marrondag te vieren