woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

VP Brunswijk roept een ieder op om marrondag te vieren

lees ook ...

Geen visum naar de VS tussen 31 juli en 23 augustus

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft meegedeeld dat er ‘personeelswijzigingen’ plaatsvinden tussen 31 juli en 23 augustus dit jaar. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om een visum naar Am...

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk heeft personen van alle etnische groepen opgeroepen, om samen met alle marrons, Marrondag op10 oktober 2022 groots te vieren. Bij deze viering moeten vooral de marrons éénheid demonstreren. 

Het middelpunt van deze viering zal op het Onafhankelijkheidsplein plaatsvinden. Er zijn in aanloop naar 10 oktober op diverse locaties verschillende activiteiten gepland. Vertegenwoordigers van de Surinaamse regering zullen op 10 oktober de marron gemeenschap toespreken. De organisatie ligt onder meer in handen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Stichtingen 10 Oktober 1780 en A Marron Kompas.

Voor deze 262-jarige herdenking zullen er150 gasten uit Ghana afreizen naar ons land, om de viering mee te maken. Onder deze groep bevinden zich ook zakenlui. VP Brunswijk verwacht met deze grote manifestatie, verzegeling van de eenheid en de liefde onder de marrons.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVP Brunswijk roept een ieder op om marrondag te vieren