Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vp Brunswijk: Regering bemoeit niet in kwestie aanhouding Adhin

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft met betrekking tot uitspraken die door hem zijn gedaan in het dagblad Times of Suriname en het televisiestation STVS, met betrekking tot de zaak waarbij de ex-president Ashwin Adhin is aangehouden door de politie, een statement geplaatst op zijn Facebookpagina. Hij verduidelijkt dat de regering zich geenszins zal inmengen in een zaak, die bij de procureur-generaal (pg) in onderzoek is.

De directeur van het Kabinet van de Vicepresident heeft aan de pg het verzoek gedaan om een zaak, waarbij media-apparatuur is vernield en ook zoekgeraakt te onderzoeken.

“Als regering wens ik verder, dat in deze zaak de juiste wettelijke procedure wordt bewandeld. In antwoord op vragen van journalisten naar aanleiding van de aanhouding van voormalig vicepresident Ashwin Adhin, kan wellicht de indruk zijn gewekt, dat ik als vicepresident de scheiding der machten niet onderken,” zegt Brunswijk.

Hij benadrukt dat hij als lid van de uitvoerende macht, zich op geen enkele wijze wil inlaten met de taken en bevoegdheden van de rechterlijke macht.

Adhin is op 16 november aangehouden. Eerder waren drie andere personen ook aangehouden. Intussen is een van de mannen vrijgelaten.

Culturu.com

 

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dagga
zondag 22 november 2020 09:19

Hij bemoeit niet, maar trekt zijn bek open om die adhin vrij te plijten. Begin overname verkondigde hij dat alle apparatuur is meegenomen of vernietigd. Nu weer een ander verhaal, hij heeft samen met adhin over de apparatuur gesproken en dat adhin het mocht doneren aan het doveninstituut. Deze dikkop kan niet denken,alles wat hij te zeggen heeft leest hij van een spiekblaadje, en zelf het voorlezen vergaat hem moeilijk. Mba behaald? Als ze het met adhin kunnen ,oppakken en vastzetten dan kan het hem ook gebeuren. Hij is nu al bezig de poten onder de stoel van santhoki door… Lees verder »

Laatst bewerkt op 1 dag geleden door Dagga
Bern Vogels
zondag 22 november 2020 11:09

Maar heeft niemand dan door dat het land juist door de oude regering kapot is gemaakt ? Dat Brunswijk er nog is heeft alleen met zijn zetels te maken, niet met wat Brunswijk is en doet. Die zit er voor spek en bonen. Het is een onopgeleide persoon die er helemaal niet hoort te zitten. Een man die gezocht wordt. De oplossing voor Suriname is heel eenvoudig. Lever Bouterse uit aan Nederland Lever Brunswijk uit aan Nederland Laat Guyana Hoefdraad uitleveren aan Suriname. Zet opgeleide mensen in de regering van alle afkomst, dus van alle bevolkingsgroepen Plaats mensen op posities… Lees verder »

Troy
zondag 22 november 2020 14:56

Bouterse is een troef voor Suriname. Als bouterse en brunswijk opgesloten zitten dan maken ze het land kapot. Nu zijn ze nog een beetje bang want bouta kijkt brunswijk kijkt en gaan samen een dag ingrijpen.

Roepia
zondag 22 november 2020 19:54

Hoefdraad zit niet in cuyana ,die man zit gewoon in su, bij bouterse aan huis , niemand durft bij bouterse aan te kloppen.

Doen ze dat worden ze aangezien als inbreker en worden ze doodgeschoten. Wie lef heeft probeer het maar.

Bij bouterse zit hij veilig.
Hij komt weer tevoorschijn als bouterse samen met die dikkop de zaak overneemt.

Kan al volgend jaar gebeurden.

Borger
zondag 22 november 2020 23:48

@Roepia

Domme opmerking.
Als de politie Hoefdraad of Bouterse komt ophalen dan komen ze niet met twee man.
En eventuele inbrekers mag je niet neerschieten. Dat is strafbaar.
Ook Bouterse of zijn bewakers mogen dat niet.
Troy zit hier ook sprookjes te vertellen. Ach ja Bouterse aanhangers zijn nogal dom en goedgelovig.

Wim
maandag 23 november 2020 13:22

Ik vind Brusnwijk geen betrouwbare partner en bovendien niet gekwalificeerd voor de functie van vp. Door z’n achterban zit hij in de regering en ging in eerste instantie voor het voorzitterschap van de assemblee en kort daarna voor de functie van vp. Hij raaskalt de grootste onzin en is in dat opzicht een ongeleid projectiel. Heeft geen kennis van zaken en zelfs het voorlezen van een tekst kost hem de grootste moeite. Santokhi moet op z’n hoede zijn, want bij het minste of geringste slaat Brunswijk door. Zeker geen visitekaartje voor Su en heeft net als bouta een crimineel verleden.… Lees verder »

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Lockdown statistieken en een waarschuwing

Geplaatst

op

Juspol Amoksi (1)

De statistieken betreffende de lockdown van 1 oktober tot en met 31 oktober en 1 november tot en met 18 november geven aan dat er in november een teruggang is in het aantal overtreders ten opzichte van het aantal in oktober. Het blijkt wel dat er de afgelopen dagen mensen meer aan het feesten gaan. Dit is dan ook de reden van Minister  Amoksi van Justitie en Politie om de bruggen zoals eerder het geval was bij het ingaan van de lockdowntijd, te sluiten. Bij de handhaving van de COVID-19 maatregelen is het Korps Politie Suriname (KPS) in stelling gebracht en  in bepaalde districten zijn er COVID-19 Quick Response Teams ingesteld.  

In de eerste periode werden in Paramaribo 511 mensen opgebracht, 2599 voertuigen gecontroleerd en 1204 mensen huiswaarts gedirigeerd, 24 werden bekeurd en er werden 293 controles uitgevoerd bij de bruggen. In deze periode waren de bruggen nog niet gesloten. In Regio Midden is 1 persoon opgebracht, 99 mensen gecontroleerd, 293 huiswaarts gedirigeerd en 23 processen-verbaal(pv’s) aangezegd. In Regio West zijn 8 mensen opgebracht en 229 gecontroleerd, 156 voertuigen werden gecontroleerd, 128 mensen huiswaarts gedirigeerd en er werden 20 bekeuringen ingesteld. Verder werden er vijf auto’s in beslag genomen alsook 3 gram marihuana. Ook waren er 112 roadblocks en werden 73 personen pv’s aangezegd terzake overtreding van het uitgangsverbod. Voor wat Regio Oost betreft zijn er geen cijfers beschikbaar.

Voor de periode 1 november tot en met 18 november werden in Paramaribo 205 mensen opgebracht, 800 voertuigen gecontroleerd, 525 mensen huiswaarts gedirigeerd en bij de bruggen, die niet gesloten waren, 205 controles uitgevoerd. In Regio Midden werden 23 mensen huiswaarts gedirigeerd. Voor wat Regio West betreft: 6 mensen werden opgebracht, 217 personen, 126 voertuigen en 1 club gecontroleerd, 212 mensen huiswaarts gedirigeerd, 1 persoon bekeurd, 83 roadblocks uitgevoerd en 81 personen processen-verbaal aangezegd. Ook in november waren er in Regio Oost geen controles.

Minister Amoksi waarschuwt de samenleving om niet te gaan slabakken. Hij wijst erop dat de lockdowntijd nu is bijgesteld van 22.00 uur naar 23.00 uur, maar dat de bruggen nu bij het ingaan van de lockdowntijd worden afgesloten vanwege vele groepen mensen die ondanks het verbod, toch gaan feesten.  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen