dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

Vp Brunswijk pleit voor verzwaring sancties en opvoering verkeersvoorlichting

lees ook ...

Politie arresteert tweede ontvluchtte arrestant Firozkhan

De politie van het bureau Albina hebben de tweede ontvluchte arrestant Firozkhan Sherberg kunnen arresteren en aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie van Groningen. De arrestant zag op 14 mei k...

Snelheidsduivels en andere verkeerscriminelen kunnen rekenen op extra verzwaring van sancties tegen hen. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) opgeroepen zwaardere maatregelen te treffen tegen roekeloze weggebruikers die zelfs ertoe overgaan tegen de verkeersregels in te handelen.

Naast zware maatregelen dient de overheid ook dagelijks de verkeersvoorlichting op te voeren. Met name de groep, die de voorlichting tot nu toe niet goed heeft verstaan, moet meer
aandacht krijgen de komende verkeersmaand, 15 augustus tot 15 september 2022. Deze jaarlijks terugkerende speciale aandacht voor een veilig verkeer is op 15 augustus op het Onafhankelijkheidsplein ingeluid door president Chandrikapersad Santokhi.

Het thema dit jaar is: “Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor levens.” De vp riep de samenleving op om de handen in elkaar te slaan en iets te doen aan de verbetering van de verkeersveiligheid om het aantal slachtoffers te reduceren tot nul. Hoe de mensen ook deelnemen aan het verkeer, het blijft ieders verantwoordelijkheid om rekening te houden met het eigen leven en dat van anderen.

Parlementariër Edgar Sampie zei dat het verkeersbeleid de komende tijd verbeterd gericht zal moeten zijn op de Surinamers en de rest van de wereld. Met de wereld doelde hij op meer mensen die Suriname zullen aandoen na de afbouw van de brug over de Corantijnrivier en in verband met de verwachte toeloop van buitenlanders als gevolg van de olie- en gasindustrie voor Suriname.

Volgens de waarnemend Juspol-minister David Abiamofo is een veilig verkeer het recht van elke burger welke in de grondwet is vastgelegd. De staat moet dit recht blijven waarborgen middels goede wetgeving. President Santokhi zei dat alle actoren die bijdragen aan het gebruiken van een voertuig op de openbare weg onder de loep genomen moeten worden. Hij noemde daarbij onder meer de rijscholen en keuringsinstanties en auto-importeurs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk pleit voor verzwaring sancties en opvoering verkeersvoorlichting