dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

VP Brunswijk op Poeketi om de energieplant in aanbouw te bezichtigen

lees ook ...

DNA stemt in met wijzigingen in wetten geldwitwassen en Inte...

De Nationale Assemblée (DNA) heeft unaniem twee cruciale wetsontwerpen aangenomen, met elk 39 stemmen: Wijziging van de Wet ter voorkoming en bestrijding van Money Laundering en Terrori...

Het project om Poeketi en zestien omliggende dorpen 1 maal 24 uur stroom te geven, maakt vorderingen. Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk en minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen waren op zaterdag 22 april jongst-leden op Poeketi ter orientatie. VP Brunswijk vindt dat de bewoners recht hebben op electriciteit en dat het geen gunst is van de regering. 

De bouwwerkzaamheden in verband met het opzetten van de energieplant verlopen goed. Bij dit hybride energieproject wordt middels zonnepanelen energie opgevangen en opgeslagen voor de stroomvoorziening in de dorpen. Ook een dieselgenerator wordt op de locatie geïnstalleerd. Zes maanden geleden werd de eerste steen gelegd. Het ligt in de bedoeling om midden van dit jaar de zaak op te leveren.

Na Poeketi zal de regering een soortgelijk solo farm project bouwen te Botopasi om zes omliggende dorpen continue stroom te leveren. Er volgen daarna ook andere basisdorpen van waaruit omliggende dorpen zullen worden voorzien van permanente stroom. De bedoeling is om vijftig dorpen in het achterland van stroom te voorzien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVP Brunswijk op Poeketi om de energieplant in aanbouw te bezichtigen