zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

VP Brunswijk op Poeketi om de energieplant in aanbouw te bezichtigen

lees ook ...

Santokhi ontvangt boeken in verband met 150 jaar Hindoestaan...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens het Ápravási Milan festival in het National Indoor Stadium (NIS) boeken ontvangen van Indra Hu-Ramdas en Hardeo Ramadhin. Het festival, georganiseerd d...

Het project om Poeketi en zestien omliggende dorpen 1 maal 24 uur stroom te geven, maakt vorderingen. Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk en minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen waren op zaterdag 22 april jongst-leden op Poeketi ter orientatie. VP Brunswijk vindt dat de bewoners recht hebben op electriciteit en dat het geen gunst is van de regering. 

De bouwwerkzaamheden in verband met het opzetten van de energieplant verlopen goed. Bij dit hybride energieproject wordt middels zonnepanelen energie opgevangen en opgeslagen voor de stroomvoorziening in de dorpen. Ook een dieselgenerator wordt op de locatie geïnstalleerd. Zes maanden geleden werd de eerste steen gelegd. Het ligt in de bedoeling om midden van dit jaar de zaak op te leveren.

Na Poeketi zal de regering een soortgelijk solo farm project bouwen te Botopasi om zes omliggende dorpen continue stroom te leveren. Er volgen daarna ook andere basisdorpen van waaruit omliggende dorpen zullen worden voorzien van permanente stroom. De bedoeling is om vijftig dorpen in het achterland van stroom te voorzien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVP Brunswijk op Poeketi om de energieplant in aanbouw te bezichtigen