dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
0
(0)

Vp Brunswijk ontvangt petitie bewoners Witsanti over gronduitgifte

lees ook ...

President Santokhi ontmoet President Trudeau van Canada

President Chandrikapersad Santokhi heeft op dinsdag 20 september 2022, een bilaterale ontmoeting gehad met de president van Canada, Justin Trudeau. Momenteel heeft Suriname goede diplomatieke betrekki...

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft een petitie ontvangen van bewoners uit Witsanti, die intrekking willen van een grond die aan Luchthavenbeheer is gegeven. Aan de vp vragen ze om ten spoedigste de gronduitgifte terug te draaien, garanties te geven voor de stopzetting van enige nieuwe grond- of concessie-uitgifte.

Verder vragen zij dat afspraken over het delen in de voordelen van de internationale luchthaven, werkgelegenheid en wettelijke erkenning van de collectieve rechten volgens de internationale standaarden zoals vastgelegd in het Kalina en Lokono vonnis schriftelijk worden vastgelegd.

De vp heeft beloofd deze zaak te zullen bespreken met president Chan Santokhi. Ook deskundigen van Luchthavenbeheer zullen betrokken worden om naar het probleem te kijken.

Brunswijk heeft verder beloofd dat de mensen binnenkort weer worden uitgenodigd. Er zal ook gekeken worden naar de status van de gronduitgifte en waarom de grond is uitgegeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk ontvangt petitie bewoners Witsanti over gronduitgifte