donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vp Brunswijk onderstreept eenheid en trots tijdens Sasi Sura

lees ook ...

TCT traint in keukenassistenten in Commewijne

TCT heeft ook in het district Commewijne keukenassistenten afgeleverd. Zestien cursisten hebben vol passie met goed gevolg de vijfdaagse culinaire training tot keuken assistent doorlopen. Zij worden n...

“Suriname is een bromkidyari. En de Javanen zijn een onmisbaar onderdeel van onze samenleving.” Deze woorden sprak vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op maandag 08 juli bij de festiviteiten ter gelegenheid van het Javaans Nieuwjaar, Sasi Sura, op het Onafhankelijkheidsplein. Ondanks de zware regenval was de vp aanwezig om het belang van deze dag te onderstrepen en de Javaanse gemeenschap in Suriname te feliciteren met een welgemeend “Happy New Year”.

In zijn toespraak legde Brunswijk vooral de nadruk op het belang van eenheid in het land. Hij merkte op dat zowel de bewoners van het binnenland als de Javanen in Suriname vaak te maken hebben met achterstelling. De vp sprak zijn vreugde uit over het feit dat het Javaans Nieuwjaar eindelijk tot een nationale feestdag is verheven, een erkenning waar de Javaanse gemeenschap volgens hem lang op heeft moeten wachten.

Brunswijk riep de aanwezigen op om op deze dag te reflecteren over de toekomst van de Javaanse gemeenschap. Hij spoorde hen aan om na te denken over wat zij voor de volgende generatie achterlaten en hoe zij de achtergestelde positie kunnen overwinnen. De vp toonde zijn verbondenheid met de Javaanse cultuur door te zeggen: “Wanneer ik naar Moengo rijd, geniet ik van bami en nasi. Ik ben trots op jullie.”

Tot slot benadrukte Brunswijk dat deze feestdag niet alleen voor de Javanen, maar voor heel Suriname van belang is. “Deze dag is voor heel Suriname. Wij zijn één!” Met deze woorden benadrukte hij de nationale eenheid en trots die deze bijzondere feestdag symboliseert.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk onderstreept eenheid en trots tijdens Sasi Sura