maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
4.3
(3)

Vp Brunswijk ondersteunt ouders ziek kind Noah

lees ook ...

Shalini Khedoe neemt het roer over als Commercieel directeur...

Shalini Khedoe is aangesteld als de nieuwe commercieel directeur van de Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname (NOB), waarmee het directieteam nu uit twee personen bestaat, na meer dan 20 jaar. Deze...

Moeder Seeka Rajkumar en vader Shazem Ramjohn zijn opgelucht, want hun kindje kan eindelijk voor medische zorg naar het buitenland. Na op verschillende plaatsen hulp gezocht te hebben voor kindje Noah klopten zij op 11 augustus aan bij vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, die hun niet heeft teleurgesteld.

De roep om hulp raakte de vp, omdat hij in het bijzonder kinderen een warm hart toedraagt. Vp Brunswijk aarzelde daarom geen moment om zijn steun toe te zeggen aan de ouders. Hij gaf hen een financiële steun van US$ 3000. De bewindsman wenste de jonge Surinamer het allerbeste toe en hoopt hem gauw weer gezond en wel terug te zien.

De vader zoekt al geruime tijd via sociale media hulp voor het bekostigen van de operatie van zijn zoontje, dat een Craniofacial reconstructie moet ondergaan in Nederland. Noah lijdt aan het Apert syndroom. Dit is een erfelijke aandoening van de schedel, het gezicht, de handen en de voeten en wordt door een afwijking in het gen veroorzaakt. Het is van persoon tot persoon verschillend hoe ernstig de klachten zijn.

Normaal zitten bij een baby de verschillende delen van de schedel nog niet helemaal aan elkaar vast. Zo is er ruimte voor de hersenen en voor de schedel om te groeien. Bij het Apert syndroom groeien sommige delen van de schedel te snel aan elkaar vast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk ondersteunt ouders ziek kind Noah