dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Vp Brunswijk keurt wilde occupatie Dalian-project af

lees ook ...

Drie nummers Kater op de top 40 lijst

Suriname geniet nog van de hitsong: ‘Fa un de ya’ van Kater Karma & Kenny B. Het nummer ‘Faandi’ is nieuw binnen in de Nationale Top 40.  Drie weken lang heeft ‘Fa un de ya’ op nummer 1 gestaan in...

De wilde occupatie van woningen op het Dalian-project in Paramaribo-Noord wordt afgekeurd door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Hij heeft duidelijk in De Nationale Assemblee (DNA) laten weten dat occupatie niet wordt toegestaan. Al enkele dagen worden de woningen bezet gehouden. Er is volgens de vp direct opgetreden toen het occupatievraagstuk de regering ter ore kwam.

De politie is op locatie geweest. Echter is besloten om niet direct hard op te treden. Aan de occupanten wordt de gelegenheid gegeven om de woningen te verlaten. Als zij uiterlijk vrijdag de woningen niet verlaten, zal er wel orden opgetreden. De vp wil geen problemen zoals Sunny Point en Texas. Hij heeft beloofd, dat de regering dit probleem serieus zal aanpakken.

NDP-assembleelid Ebu Jones zei onder andere dat personen die de woningen bezitten geen aangifte konden doen, omdat de politie aangaf geen houvast te hebben. In artikel 114A van het Wetboek van Strafrecht staat duidelijk dat wilde occupatie verboden is. Verder zei hij samen met collega’s te zijn geweest naar het project.

Er zou volgens Jones geen sprake zijn van occupatie, maar letterlijk van een invasie. De situatie is grimmig, vertelde hij. Het is de taak van de overheid om mensen die rechtmatige eigenaars zijn, te beschermen. Er is woningnood, maar occupatie kan niet gestimuleerd worden. Volgens Jones hebben enkele burgers gezegd dat de Mobiele Eenheid geweest is naar het project, maar niet heeft opgetreden omdat zij zouden zijn teruggefloten.

Ook NPS-parlementariër Patricia Etnel liet van zich horen. Ze zei dat er veel ruis is over de occupatie. Zij wilde weten hoe de regering het probleem zal aanpakken. Ze voerde aan dat het grondbeleid belangrijk is om eenieder die recht heeft op een stuk grond tegemoet te komen.

De VHP-er Cedric van Samson vindt dat met de wet in de hand opgetreden moet worden. Hij voerde aan dat occupaties zoals bij Sunny Point, Sophia’s Lust, Texas niet getolereerd mogen worden. De grondenrechten van de mensen in de stad moeten ook gerespecteerd worden. Hij vroeg de regering het proces van de afbouw te bespoedigen. Mensen moeten niet in onzekerheid leven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk keurt wilde occupatie Dalian-project af