woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Vp Brunswijk gevraagd om steun door landbouwers Saramacca en Coronie

lees ook ...

China wil investeringen in Surinaamse mijnbouw en infrastruc...

Tijdens zijn staatsbezoek aan de Volksrepubliek China heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een reeks constructieve gesprekken gevoerd met vooraanstaande Chinese bedrijven en conglomer...

Kleine landbouwers uit de districten Coronie en Saramacca hebben gezamenlijk hun zorgen en behoeften geuit tijdens een ontmoeting met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op maandag 19 februari 2024. Eerder had Brunswijk al steun toegezegd aan de landbouwers in Coronie door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) opdracht te geven een graafmachine ter beschikking te stellen voor hun landbouwactiviteiten.

Tijdens de recente ontmoeting verzochten de landbouwers om hulp bij het formaliseren van de gronden die ze bewerken en bij het opstarten van grootschalige markoesa-plantages in Coronie. Ook uit Saramacca kwam de vraag naar ondersteuning voor het verkrijgen van rechtsgeldigheid voor extra landbouwgronden.

Vp Brunswijk beloofde verdere ondersteuning door te overleggen met de ministers van Grondbeheer en Bosbeleid (GBB) en LVV. Als een gebaar van waardering voor hun inspanningen, overhandigde de vp spuitpompen aan de landbouwers.

De voortdurende steun van Brunswijk aan kleine landbouwers toont zijn betrokkenheid bij deze sector. Deze stap wordt gezien als een motivatie voor de algehele ontwikkeling van de landbouw in Coronie en Saramacca. Als teken van dankbaarheid overhandigden de landbouwers uit Saramacca fruit aan Brunswijk.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk gevraagd om steun door landbouwers Saramacca en Coronie