zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
1
(1)

Vp Brunswijk eist strengere maatregelen tegen criminaliteit van politiekorps

lees ook ...

Presidentiële monitoringsteam bezoekt minister Sozavo

‘Brede Welzijn voor de mens met een beperking’ is een Presidentiële Monitoringsteam. Op 10 mei jongstleden was dit team bij minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting voor een constructi...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft benadrukt dat het Korps Politie Suriname (KPS) een cruciale rol speelt in de strijd tegen criminaliteit en dringt aan op een gedegen preventieplan om deze uitdaging effectiever aan te pakken. Dit standpunt deelde Brunswijk met journalisten voorafgaand aan de Raad van Ministervergadering op woensdag 16 augustus 2023.

Tijdens zijn verklaring benadrukte de bewindsman het belang van een doelgericht actieplan om de veiligheid van de samenleving te waarborgen en het gevoel van veiligheid te herstellen. “We moeten zorgen voor een gedegen plan van aanpak om onze gemeenschap te allen tijde te beschermen en het veiligheidsgevoel binnen de samenleving te herstellen,” zei Brunswijk.

De vp zal niet aarzelen om zijn standpunt kenbaar te maken aan de korpsleiding van het KPS, met als doel de aanpak van criminaliteit te intensiveren. Hij benadrukte echter dat de verantwoordelijkheid voor het aanpakken van dit veiligheidsvraagstuk niet alleen bij de vp ligt, maar ook bij andere relevante instanties.

“Bij de aanpak van criminaliteit moeten alle betrokken instanties de handen ineenslaan,” benadrukte Brunswijk. “Het zal aan eenieder liggen om zijn of haar bijdrage te leveren aan de strijd tegen criminaliteit.”

De vp beloofde vastberaden actie te ondernemen om het probleem aan te pakken en verzekerde dat hij nauw zal samenwerken met de korpsleiding om tot concrete oplossingen te komen. “Ik zal niet aarzelen om de korpsleiding aan te sporen om gezamenlijk een effectieve strategie te ontwikkelen en te implementeren,” verklaarde Brunswijk.

Met een gemeenschappelijke inspanning en een gecoördineerde aanpak tussen verschillende instanties en het KPS, hoopt Brunswijk op een veiligere en meer leefbare samenleving voor alle Surinamers. Hij blijft vastberaden om zich in te zetten voor een succesvolle bestrijding van criminaliteit en het herstel van het veiligheidsgevoel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk eist strengere maatregelen tegen criminaliteit van politiekorps