dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Vp Brunswijk eert Jagernath Lachmon tijdens kranslegging op Onafhankelijkheidsplein

lees ook ...

Vrouw gewond bij woningbrand

Op dinsdag 20 februari 2024 brak er een verontrustende brand uit op een adres aan de Zuurzakweg in het ressort Santoboma, waarbij de hoofdbewoonster brandwonden opliep. Het politiebureau van Santoboma...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), heeft op dinsdag 16 januari 2024 eerbetoon gebracht aan wijlen Jagernath Lachmon, oprichter en voormalig voorzitter van de Verenigde Hervormingspartij (VHP). Het eerbetoon vond plaats tijdens de kranslegging op het Onafhankelijkheidsplein ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de VHP.

Brunswijk dook in de geschiedenis en benadrukte de impact van Lachmon tijdens de Binnenlandse Oorlog, waarbij hij bekend stond als een man van woord en een leidende rol speelde in het herstellen van rust en het voorkomen van verder verlies van levens. Hij deelde anekdotes over de Jungle Commando, waarbij Lachmon na de oorlog beloofde financiële hulp in ruil voor het opruimen van geplaatste bommen tussen Stolkertsijver en Moengo.

Lachmon zorgde ervoor dat de Centrale Bank van Suriname op een zaterdag opende, zodat de Jungle Commando hun verdiende geld kon ontvangen. De ABOP-voorzitter prees ook de erevoorzitter van de VHP, Ramdien Sardjoe, voor het voortzetten van dezelfde koers als de oprichter. Over de huidige voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, merkte hij op dat hoewel Santokhi nog jong is, hij het vertrouwen heeft dat Santokhi in de voetsporen van zijn voorgangers zal treden.

Samen met de voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, en de voorzitter van de VHP legde Brunswijk in het bijzijn van andere partijtoppers een krans aan de voet van het standbeeld van Jagernath Lachmon, als een gezamenlijk eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de VHP.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk eert Jagernath Lachmon tijdens kranslegging op Onafhankelijkheidsplein