zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(1)

Vp Brunswijk: “Een droom is werkelijkheid geworden”

lees ook ...

Roadblocks en verhoogde surveillance in regio Midden

De politie van Regio Midden heeft in verband met de verhoogde surveillance, samen met een gemengde eenheid, in de periode van 1 tot en met 24 maart 2023, op verschillende locaties roadblocks gehouden....

“Een droom is werkelijkheid geworden. Ik ben zeer blij,” zei vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, dinsdag, bij de ingebruikname van de eerste middelbare school in Moengo, de Scholengemeenschap Moengotapoe. Voor de bewoners van Moengotapoe was het een dag waar zeer bewust een belangrijke stap is gezet naar duurzame ontwikkeling van het district Marowijne.

Volgens de vp hebben veel mensen uit liefde gewerkt aan het opzetten van de school. De aannemers hebben er alles aan gedaan om binnen afzienbare tijd het complex neer te zetten. Hij had een speciaal woord van dank aan aannemer Doebe, die uit eigen middelen is begonnen met de bouw.

Daarnaast bracht hij dank uit aan de Lotus Group, die het ICT-lokaal heeft voorzien van computers, internet en het complex van camerabeveiliging. Ook onderwijsminister Marie Levens werd bedankt voor het daartoe willen leiden dat de school in gebruik kan worden genomen.

De regeringsfunctionaris benadrukte dat er altijd is gevraagd naar een middelbare school in het district. Er zijn echter regeringen gegaan en gekomen, zonder dat er hier invulling aan werd gegeven. Hij zegt thans in het machtscentrum te zitten en ook alle ruimte en ondersteuning te krijgen in projecten voor de ontwikkeling van Marowijne. De vp noemde in dit kader drinkwater en elektriciteit voor gebieden in het district. “Ik voel me blij”, zei hij.

De vp kan zich terugvinden in de oproep van kapitein Michel Poina van Moengotapoe, namelijk dat de leiders van het land moeten samenwerken, zodat er meer ontwikkeling komt. Vp Brunswijk riep de jongeren van het district op zich voor hun eigen ontwikkeling in te zetten en iets te worden in de maatschappij. “Het land heeft kader nodig,” voegde hij eraan toe.

Op het SGM zijn nu 71 leerlingen ingeschreven. Zij beginnen in het eerste leerjaar van de middelbare school. Met de opening van deze school is Suriname dichterbij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk: "Een droom is werkelijkheid geworden"