woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(1)

Vp Brunswijk bouwt woning van US$ 35.000 voor AZP-medewerker

lees ook ...

Nieuwe wetten en initiatieven voor verbetering onderwijskwal...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) een uitgebreide update gegeven over de huidige stand van zaken in het onder...

Tijdens een ceremonie waarbij 300 toewijzingsbeschikkingen werden uitgereikt in het district Commewijne, heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk een belangrijke belofte ingelost. Hij heeft aangekondigd dat hij een driekamerwoning ter waarde van US$ 35.000 zal laten bouwen voor Shesherelle Tjin Asjoe, een medewerker van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo (AZP).

Deze toezegging werd gedaan door vp Brunswijk in november 2022, bij de start van het ontbossen en bouwrijp maken van het project Geertruidenberg. Shesherelle Tjin Asjoe werd door loting als gelukkige winnaar aangewezen. De loting werd georganiseerd door de Algemene Bond Personeel Academisch Ziekenhuis (Abplaz). Het lotnummer 189, dat gekoppeld was aan een perceelnummer, werd door de vp getrokken.

De bewindsman feliciteerde de winnaar en gaf aan dat de woning naar verwachting binnen vier weken zal worden opgeleverd.

In totaal werden er 300 beschikkingen uitgereikt aan personeelsleden van verschillende ziekenhuizen. De eerste beschikking werd overhandigd door vicepresident Brunswijk.

De vp benadrukte dat in totaal 1.500 bereidverklaringen zullen worden uitgegeven. Wat betreft het vervolgproces, meldde de bewindsman dat er in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken wordt gewerkt aan de infrastructuur, elektriciteit en water. Hij voegde eraan toe dat ook personeelsleden van bedrijven zoals Newmont, Telesur en MAS worden betrokken in dit project.

Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Algemene Bond Personeel Academisch Ziekenhuis (Abplaz) en de overheid. Fabian Emmanuel, arts bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en drijvende kracht achter het project, is verheugd over de voortgang van het project. Hij gaf aan dat er is afgesproken om het project nog binnen deze regeerperiode af te ronden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk bouwt woning van US$ 35.000 voor AZP-medewerker