Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vp Brunswijk blij met kansen voor marrons onder deze regering

Geplaatst

op

Brunsw

Tijdens de viering van de Dag der Marrons op 10 oktober in het dorp Pusugrunu, sprak vicepresident Ronnie Brunswijk het publiek toe.  Hij had het over de ontwikkelingsmogelijkheden die  de marrongemeenschap heeft onder de huidige regering. Over president Santokhi zei hij: “Hij is een goede persoon. Hij heeft na de verkiezingen benadrukt dat hij met de mensen van het binnenland wenst te werken,” aldus vp Brunswijk over het staatshoofd.

Hij maakte vervolgens de aanwezigen duidelijk dat het president Santokhi is die aan de leiding staat van de regering. “Ik ben medewerker van hem. Hij werkt prima met mij. Alles wat wij ondernemen ter ontwikkeling van onze gemeenschappen, ondersteunt hij. Wij krijgen de gelegenheid om ontwikkeling te brengen in ons gebied. Dit is een president waarmee wij samen kunnen werken. Deze president hoort iedereen aan die bij hem aanklopt.”

De vicepresident gaf eer aan zijn voorouders  door op te merken dat het door hun inspanningen is dat hij nu vicepresident kan zijn. Verder zei hij dat democratie belangrijk  is om ontwikkeling tot stand te brengen.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
maandag 12 oktober 2020 11:00

Meneer Brunswijk, jij hebt het over de kansen van marron.
Jij bent toch niet vergeten over de 12 militairen die jij gegijzelde had en de kansen van hun hebt afgepakt.

Laatst bewerkt op 7 dagen geleden door Michel
Bryan
maandag 12 oktober 2020 13:02

Deze kloothommel moet achter de tralies.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen