vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Vp Brunswijk blij met aanname Herstelplan

lees ook ...

President Santokhi: “Koers stabiliseren en binnen perken hou...

Het stabiliseren van de koers en die binnen de perken houden zijn twee zaken die volgens president Chandrikapersad Santokhi cruciaal zijn. Dit zei het staatshoofd maandag tijdens een persconferentie v...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk bedankte de regering en De Nationale Assemblee voor de nationale opstelling die geleid heeft tot aanname van het Herstelplan 2020 – 2022. In de tweede ronde van de openbare vergadering op 25 juni 2021, werd het Herstelplan aangenomen met 32 algemene stemmen.

Het Herstelplan maakt een fundamentele aanpak van de economische problemen mogelijk. Het schept de beoogde noodzakelijke voorwaarden om de financiële crises nationaal en radicaal op te lossen. Aan het verzoek van de vicepresident aan het college om zich ondanks alle kritiek nationaal op te stellen, is met de goedkeuring van het Herstelplan, gehoor gegeven. De vp roept de natie op om de regering nog wat tijd te gunnen. “We zullen de belofte waarmaken. We zijn het aan u verplicht”, waren de woorden van de vp.

Vicepresident Brunswijk vindt het niet realistisch dat we een goud exporterend land zijn en daaraan niets overhouden. De vp onderstreepte dat hierin spoedig verandering zal komen. Ordening van de goudsector zal worden geïntensiveerd. De activiteiten van de belastingopbrengsten in deze sector worden onder de loep genomen. De regering zal ook passende maatregelen treffen in de uitvoering, met betrekking tot onze bodem en de gezondmaking daarvan.

Vicepresident Brunswijk zegt naar mogelijkheden uit te blijven kijken om het armoedevraagstuk spoedig op te lossen. Hij adviseerde de regering om in alternatieve termen te denken over het aanwenden van één van onze andere bodemschatten ‘olie’, ter oplossing van de grote problemen in ons land. “Het is aan te bevelen, met inachtneming van de Covid-maatregelen, hieromtrent een brede maatschappelijke discussie te organiseren”, aldus de vp.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk blij met aanname Herstelplan