maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Vp Brunswijk bezoekt binnenland en roept op tot eenheid en rechtvaardigheid

lees ook ...

Uitbetaling gepensioneerden deze maand een feit

Deze maand zal de koopkrachtversterking van de gepensioneerde ambtenaren worden uitbetaald. Het gaat om een bedrag van SRD 2.500. De regering heeft de opdracht al gegeven aan het Pensioenfonds en Cebu...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft het afgelopen weekeinde een bezoek gebracht aan het binnenland van Suriname. Tijdens deze reis heeft hij de dorpen Godo Holo en Granbori bezocht, waar hij als voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) samen met de lokale bewoners Keti Koti heeft gevierd. De bewoners van beide dorpen voelden zich vereerd met de aanwezigheid van vp Brunswijk.

In beide dorpen heeft Brunswijk gesprekken gevoerd met zowel het Traditioneel Gezag als de dorpsbewoners. Tijdens deze ontmoetingen vroegen de bewoners de regeringsfunctionaris om zich in te zetten voor samenbundeling en eenheid. Vp Brunswijk sprak waarderend over de wijze woorden van de bewoners en benadrukte in zijn Keti Koti-boodschap de noodzaak van eenheid, gelijkheid en rechtvaardigheid.

De vp benadrukte dat de banden tussen alle gemeenschappen in Suriname versterkt moeten worden. Hij riep op tot het bouwen aan een toekomst waar iedereen in vrijheid en waardigheid kan leven. Daarnaast riep hij de samenleving op om samen te werken aan een land waarin respect, liefde en saamhorigheid de boventoon voeren.

Met zijn bezoek aan Godo Holo en Granbori gaf Brunswijk invulling aan zijn visie om het achterland van Suriname niet te verwaarlozen in de aanloop naar de algemene, geheime en vrije verkiezingen van 2025. Tegenover de media verklaarde de vp dat door het aangepaste kiesstelsel het achterland dreigt te worden verwaarloosd door politieke organisaties die voornamelijk gericht zijn op de stem van kiezers in de dichtstbevolkte gebieden van het land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk bezoekt binnenland en roept op tot eenheid en rechtvaardigheid