vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

VP Brunswijk bezoekt 22 dorpen in Sipaliwini

lees ook ...

De uitvoering van het pilotproject Taakstraffen

Het pilotproject taakstraffen dat door het Openbaar Ministerie wordt uitgevoerd sinds april van dit jaar, zal zich uitsluitend richten op het uitvoeren van onbetaalde arbeid van maximaal 40 uur en zal...

Vicepresident Ronnie Brunswijk bracht van 2 tot en met 5 april een werkbezoek aan het Pamacca en Taphanahoni gebied in  het district Sipaliwini met een delegatie bestaande uit de voorzitter van De Nationale Assemblee Marinus Bee, enkele ministers als ook parlementariërs, waarbij er 22 dorpen werden aangedaan. Het werkbezoek had tot doel van gedachten te wisselen met de gemeenschap hoe de ontwikkeling aldaar, samen met de overheid ter hand te nemen.

De vertegenwoordigers van de verschillende gemeenschappen waaronder het traditioneel gezag, konden hun problemen rechtstreeks aan de delegatie voorleggen. Enkele van de onderwerpen die aan de orde kwamen, waren de illegale goudwinning, de drinkwater problematiek, elektrificatie, onderwijs, gezondheidszorg als ook de hoge kosten voor de eerste levensbehoeften.

De Vice- President hield de aanwezigen voor dat er een vervolgtraject komt, waarbij de geïnventariseerde problemen verder zullen worden besproken. Hij zei te weten dat het binnenland in een achtergestelde positie is, maar dat de regering voornemens is gestructureerd de problemen aan te pakken en te zorgen voor duurzame oplossingen.

Vice- President Brunswijk wees verder op het belang van welvaart en welzijn van de samenleving. Hij maakte ook duidelijk dat de regering het financieel enorm zwaar heeft maar gaf aan dat de regering haar verantwoordelijkheid kent en samen met investeerders zal zorgen voor de nodige ontwikkeling in het achterland.

Zijn gehoor zei uit te kijken naar het vervolgtraject van de regering, voor hun deel van het binnenland. De delegatie bestond uit de district-commissarissen van Sipaliwini-Coeroeni, Sipaliwini Pamacca en Sipaliwini- Tapanahoni. De dorpen die door de delegatie zijn aangedaan zijn Langatabiki, Badaatabiki, Nason, Tabikiedède, Pakiratabiki, Sikientabiki, Atemsá, Loakaloka, Ampomatapoe, Santikampoe, Stoelmanseiland, Poeloegoedoe, Tabiki, Benanoe, Manlobi, Clementi, Sajè, Sangamasoesa, Poeketi, Mooitaki, Dritabiki en Kisai.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVP Brunswijk bezoekt 22 dorpen in Sipaliwini