woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
3
(2)

Vp Brunswijk benadrukt groter belang van presidentiële commissies voor vooruitgang

lees ook ...

Suriname ontvangt US$ 130.000 schenking China voor rampenbeh...

Suriname heeft een schenking van US$ 130.000 ontvangen van de Volksrepubliek China. Hiervan is US$ 100.000 bestemd voor het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), terwijl US$ 30.0...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft aangegeven, dat hij geen bezwaar zal hebben tegen de installatie van presidentiële commissies bij de ABOP-ministeries, zolang er financiële middelen beschikbaar worden gesteld. De centrale vraag is echter of deze commissies de autoriteit van de zittende ministers zullen ondermijnen.

Vp Brunswijk benadrukt de urgentie van financiële ondersteuning om goedgekeurde projecten van de respectievelijke ministeries uit te voeren. Met de samenleving die al geruime tijd wacht op verlichtende overheidsmaatregelen, acht vp Brunswijk het essentieel om op het grotere belang te focussen tegen het einde van deze regeertermijn.

Indien de presidentiële commissies de nodige financiële middelen ontvangen om bestaande plannen uit te voeren, ziet hij geen bezwaar. Op woensdag 17 januari 2024 deelde hij dit standpunt mee aan journalisten voor aanvang van de Ministerraad vergadering (RVM).

Eerdere gesprekken met de pers onthulden dat VP Brunswijk herhaaldelijk heeft benadrukt dat er tal van projecten van de ABOP-ministeries zijn goedgekeurd tijdens de RVM, met als doel de samenleving te transformeren en vooruit te helpen. Echter, de uitvoering blijft achterwege vanwege gebrek aan financiële middelen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk benadrukt groter belang van presidentiële commissies voor vooruitgang