woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Vp Brunswijk belooft steun aan atleet Asinga in schorsingszaak

lees ook ...

Verkeersvlaggen overhandigd aan KPS voor verkeersveiligheid

Op 17 juni 2024 ontving de afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname (KPS) acht verkeersvlaggen, gedoneerd door de Lions Club Paramaribo Central met steun van Haukes NV. Deze vlaggen zijn bedoel...

Suriname toont unanieme steun aan atleet Issamade Asinga, die momenteel verwikkeld is in een schorsingszaak vanwege een positieve dopingtest. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft dit duidelijk gemaakt tijdens een ontmoeting met de topsporter en zijn vader, de oud-topatleet Tommy Asinga, op woensdag 5 juni 2024. Tijdens het gesprek legde vader Asinga het verhaal van zijn 19-jarige zoon aan de regeringsfunctionaris uit.

Brunswijk sprak zijn waardering uit voor de prestaties van Asinga jr., die voor 17 juni hoger beroep zal aantekenen in zijn schorsingszaak. “Er moet alles aan gedaan worden zodat Asinga met zijn sporttalent Suriname op de wereldkaart blijft plaatsen,” aldus Brunswijk, die de atleet verzekerde van de volledige steun van het land.

Asinga, geboren en woonachtig in de Verenigde Staten, heeft ervoor gekozen om voor Suriname uit te komen. Hij toonde zich verheugd over de ontmoeting met vp Brunswijk en waardeerde de uitgesproken steun. De atleet benadrukte dat hij zich zal blijven inzetten om Suriname positief uit te dragen. Vorig jaar won Asinga twee gouden medailles voor Suriname en verbrak een U20-record tijdens de 53ste Zuid-Amerikaanse Atletiekkampioenschappen in São Paulo.

Bij het gesprek waren ook de voorzitter van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB), Dennis Mac Donald, minister Gracia Emanuel en directeur Gordon Touw Ngie Tjouw van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) aanwezig. Brunswijk greep de gelegenheid aan om Asinga jr. kennis te laten maken met de Raad van Ministers, die op dat moment in vergadering bijeen was.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk belooft steun aan atleet Asinga in schorsingszaak