maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(2)

Vp Brunswijk bekritiseert cambiohouders voor handelspraktijken

lees ook ...

Wegen Bernharddorp te Para worden aangepakt

Er is op vrijdag 12 april jongstleden een aanvang gemaakt met het bezanden van wegen te Bernarddorp in het district Para. Minister Riad Nurmohamed, de minister van Openbare Werken heeft zich persoonli...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk uit kritiek op de handelspraktijken van cambiohouders, waarbij hij suggereert dat zij een rol spelen in de koersontwikkeling van de valuta. Hij merkt op dat het weigeren van cambio’s om valuta te verkopen aan burgers, ondanks de dalende trend van de valutakoers, niet gerechtvaardigd is. Brunswijk benadrukt dat een daadwerkelijke daling van de koers zou moeten resulteren in lagere winkelprijzen, wat volgens hem niet het geval lijkt te zijn.

Op woensdag 21 februari 2024 sprak de vicepresident de pers toe over deze kwestie, voorafgaand aan de vergadering van de Raad van Ministers, waarbij hij aangaf niet volledig op de hoogte te zijn van de douaneregelingen met betrekking tot deze kwestie. Daarom verwees hij de journalisten naar de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie voor verdere verduidelijking.

De wisselkoersen zijn de afgelopen dagen gedaald. Zowel banken als cambio’s hanteren een lagere koers. De Centrale Bank van Suriname noteerde donderdagmiddag een gemiddelde verkoopkoers van SRD 38,470 voor de US-dollar en SRD 40,405 voor de euro.

De cambiokoers voor de aankoop van USD bedraagt tussen de SRD 37,20 en 37,40 en wordt tussen de SRD 37,75 en 38 verkocht. De euro wordt tussen de SRD 38,30 en 38,50 opgekocht en tussen de SRD 39 en 39,10 verkocht.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp Brunswijk bekritiseert cambiohouders voor handelspraktijken