Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

VP Brunswijk: Because We Care, Because I Care

Geplaatst

op

Img 050620 303

Vandaag 5 september op de ‘International day of Charity’ zegt Suriname’s Vice -President Ronnie Brunswijk dat het in deze moeilijke tijd belangrijk is dat we blijven geven en elkaar blijven helpen. Een ieder van ons kan een verschil uitmaken in het leven van een ander.”

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk wil gezien de materiële nood in de samenleving een fonds in het leven roepen om de materiële nood die er bij velen is te lenigen.  Dagelijks roepen burgers zijn hulp in die hij ook geeft in vele gevallen.  Voor het geven van die hulp wil hij nu een fonds opzetten vanuit zijn kabinet. Zijn slogan is ‘Because we care, because I care’

Vp Brunswijk houdt wekelijks spreekuren buiten het kabinet. Op maandag 31 augustus, de eerste dag dat hij spreekuur hield, klopten de ouders van de driejarige Joshua bij hem aan voor hulp. Het jongetje zijn lichaam maakt geen groeihormonen aan. Het kind zal om toch te kunnen groeien de komende jaren groeihormonen  moeten innemen. De medicijnen kosten 2175 Euro op jaar basis. De VP besloot zelf te helpen door de komende zes maanden voor de medicamenten te betalen. – culturu.com

16 Reacties
16 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chanta
zondag 6 september 2020 00:26

Mooi zo zijn er veel meer met de zelfde problemen. Helpen jullie aub. Ipv dat een rijke man dure auto s geeft aan mensen die al rijk zijn help arme zieke kinderen

George Blufpand
zondag 6 september 2020 00:39

Ziektekostenverzekering is niet alleen voor paracetamol. Ook duurde medicijn als deze moet vergoed worden. Het idee van een verzekering is dat de mensen die er geen of nauwelijks gebruik van maken de kosten van duurdere behandelingen voor anderen dekken. Toch?
Ik betaal voor mijn polis meer dan ik consumeer, zeker weten, maar zo zijn de spelregels nu eenmaal. Op die manier leveren gezonde mensen hun bijdrage aan de zorg voor minder gezonde medeburgers

Zwartje
zondag 6 september 2020 03:42

Goede daad VP.

Michel
zondag 6 september 2020 11:25

Meneer de vp Ronnie Brunswijk, ik citeer uw woorden die geplaatst is op 5 september 2020 in CULTURO. COM. “Een ieder van ons kan een verschil uitmaken in het leven van een ander.” U heeft helemaal gelijk meneer de vp Ronnie Brunswijk. U heeft ook in het leven van de 12 militairen die U ontvoerd had in 1986 te Commewijne het verschil in hun leven uitgemaakt. U heeft hun jeugd afgepakt, hun toekomst afgenomen, hun ziek achtergelaten en de liefde van hun ouders afgenomen. Sommige hebben daarna nooit meer hun vader of moeder gezien omdat ze in die periode overleden… Lees verder »

Laatst bewerkt op 24 dagen geleden door Michel
Roepia
zondag 6 september 2020 12:07

Wat voor fonds moet er meer worden opgezet om zieke of behoeftige personen te helpen. We hebben ziekenfonds deze moet de zieke personen helpen ze betalen ervoor. We hebben ministerie van sociale zaken, deze moet de behoeftigen helpen die in nood zijn. Het fonds dat dit ding nu wil opzetten,zal het geleid worden vanuit zijn kabinet, dan vrees ik het ergste ,dat gelden die in dit fonds komen in zijn zakken zal verdwijnen. Vorige regering heeft ook heel wat fondsen opgezet en waar zijn al die gelden naartoe. Dit ding probeert de vorige regering na te doen. Dit ding heeft… Lees verder »

Laatst bewerkt op 24 dagen geleden door Roepia
George
zondag 6 september 2020 12:17

Laat sardjo die arme mensen eten geven. Hij is de rijkste man in Suriname. De Hindoestanen zijn de rijkste mensen in Suriname. Latschman heeft ze vroeger veel gronden gegeven.

Michel
zondag 6 september 2020 12:59

@George, zoals je weet, wonen de meeste Hindoestanen in het districten Nickerie, Saramacca en Commewijne. U weet het geschiedenis van Suriname niet helemaal. De blanken hadden de Hindoestanen met een valse belofte naar Suriname gebracht. Toen ze eenmaal in Suriname waren werden in ze gebruik als contactarbeiders in de suikerrietplantage, bacoveplantage en het ontbossen van grote stukken gronden. Na de afschaffing van de contactarbeiders hebben ze de grond gekregen waar ze hun huis hadden. En over Lachmon gesproken, Lachmon heeft meer voor de Creolen gedaan, dan voor de Hindoestanen zelf. Zo liet hij bij elke verkiezingen die hij won een… Lees verder »

Laatst bewerkt op 24 dagen geleden door Michel
George
zondag 6 september 2020 13:17

Les 1 Sparen heeft geen zin in Suriname. De koers is vandaag 10 srd morgen 6 dan verdampt jou spaargeld.
Les 2. De creolen hebben de verkiezingen gewonnen. . HENCK Aaron was de grootste partij in Suriname toen.

Michel
zondag 6 september 2020 14:03

Liever iets dan niets!!!

Lunes Armand
maandag 7 september 2020 00:45

Het zou van wijsheid en oprechtheid maar vooral van ” I CARE” naar het Su volk toe getuigen als hij de invullingen van belangrijke posten minder familiar had gemaakt, en deskundigen binnen zijn partij de mogelijkheid had geboden zich in te zetten voor land en volk. One time hulp bieden is mooi, maar een situatie scheppen waar er op langtermijn vertrouwen en een zekere geruststelling in is, is veel effectiever en getuigd van leiderschaps inzicht. Een daarvan is, als het goed gaat met het volk, gaat het automatisch goed met mij. omgekeerd is dat niet het geval. Kijkend naar het… Lees verder »

Uric
maandag 7 september 2020 07:48

Goedzo VP, en als je de benoeming van je broer took ongedaan maakt, niet slechts omdat het riekt naar nepotisme, maar vooral omdat het in strijd is met de statuten voor het benoemen van commissarissen. Je zou daardoor ons allen respect en geloof in je beloften terug verdienen.

Percy
maandag 7 september 2020 08:18

Nep Brunswijk, zou eens die 12 mensen wiens leven hij gebroken heeft moeten opzoeken en vergeving vragen. Maar niets van dat alles, profileren maar, de goedheid zelf uithangen. Helaas, moet hij ook nog jaren voor drugs criminaliteit in Nederland de gevangenis in. Mensen trap er niet in, hij zal nooit schoon schip maken. Zijn woorden zijn goud op het moment, maar zijn hart is donker en vol gif. Hij heeft zich verrijkt over de ruggen van ons volk, hij heeft mensen hun leven kapot gemaakt. Brunswijk had in een ander land nooit in de regering gekomen, hij zou uitgeleverd zijn.… Lees verder »

Moesje uit Koronie
maandag 7 september 2020 10:04

grote democraat VP Brunswijk het gehele en totale bevolking van Suriname staat als een paal achter jouw. Wij houden van u, wij staan achter u. Jij hebt jou leven op de spel gezet en gevochten totdat er weer democratie in ons geliefd Land Suriname is terug gebracht. als burgers tijdens oorlog worden gesneuveld dan wat zijn Soldaten, hun riskeren de grooste kans tot sneuvelen sinds zij de eerste zijn die in aanval gaan om hun vijand te doden kan het soms ook verkeerd uitlopen. VP Brunswijk een hulp in nood bij jij voor de kans armen. God Almachtig zij jou… Lees verder »

Een kritische burger
maandag 7 september 2020 10:25

Ik word er echt droevig en kotsmisselijk van om dit te zien. Een VP die zich nog steeds gedraagt als een kip zonder kop. Als Santhoki niet snel ingrijpt, dan zie ik de bui al hangen. Jammer dat er geen systeem bestaat als een demissionair kabinet.

Bravo84
vrijdag 11 september 2020 10:22

Meneer Brunswijk,
Gaat u de 12 militairen die u gegijzeld had, uw verantwoordelijkheid nemen.
Wat is het gebeurt met de militairen.
Heeft u ze vermoord?
Wanneer gaat u duidelijkheid geven over deze 12 militairen.

Rob
maandag 14 september 2020 11:43

Tav die 12 militairen tijdens de binnenlandse oorlog toen in Sranang maar ook andere leed, kan ik me voorstellen dat er nu nog pijnen zijn en nog steeds niet geheeld kunnen worden! Maar van de andere kant was het oorlog, waarvan bijde kanten ook schuld aan hebben en telkens met de vinger wijzen worden alleen maar de wonden open gemaakt.
Naast dat de onschuldigen de daadwerkelijke slachtoffers zijn, moeten wij van onze verleden leren maar ook willen vergeven. Van het negatieve kunnen we ook iets positief maken en niet te vergeten wil je de wereld verbeteren, verbeter je jezelf eerst?!Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen