donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Vp belooft Tjon en Fa ondersteuning overheid

lees ook ...

Expositie afschaffing slavernij en emancipatiestrijd

Het Nationaal Archief Suriname organiseert samen met NAKS en The Black Archives (Nederland) de expositie: 'Manspasi, Verbonden Geschiedenis van Strijd in Suriname en Nederland'. Dit jaar wordt 150 jaa...

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei bij het bezoek dat Jaïr Tjon En Fa hem bracht op 18 augustus, dat hij zijn volledige steun geeft voor Jair zijn plannen om in 2024 deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs, Frankrijk. “Ik heb de minister en directeur van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) sterk op het hart gedrukt onmiddellijk plannen te maken om Tjon En Fa structureel te ondersteunen.”

ROS is al bezig met een uitgebreid plan om topsporters te helpen zonder hoofdbrekens Suriname verder waardig uit te dragen. Bij alle takken van sport moeten sporters kunnen aankloppen bij de overheid voor de nodige steun vanaf trainen tot aan de wedstrijden toe. Tjon En Fa zal op weg naar 2024 deelnemen aan verschillende oefenwedstrijden in het buitenland.

De ROS-minister Gracia Emanuel en Sport directeur Gordon Touw Ngie Tjouw waren ook aanwezig. Het bezoek van Tjon En Fa stond in het licht van het behalen van de vierde plaats onlangs bij de finale van de Keirin op de Olympische Spelen in Tokio (Japan). Hoewel hij geen medaille heeft behaald voor Suriname, is de geweldige prestatie van Tjon En Fa als een die de regering van Suriname extra aanspoort om beter te investeren in sporters.

De ontwikkeling van de sportaccommodaties en andere randvoorwaarden zijn nog niet wat het wezen moet in Suriname. Het is daarom prijzenswaardig dat individuele sporters als Tjon En Fa zich op eigen kosten blijven inzetten en met goede prestaties Suriname op de wereldkaart zetten.

De vader van Jair, Eddy Tjon Eng Fa, haalde aan dat zij als ouders altijd geloofd hebben in de droom van hun zoon en dus daarom hem financieel hebben ondersteund. Hun zoon heeft hen niet teleurgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVp belooft Tjon en Fa ondersteuning overheid