woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

VOS 81 jaar

lees ook ...

Surinaamse kunstenaar Paul Woei overleden, nationaal verlies...

Suriname rouwt om het verlies van Paul Woei, een veelzijdige kunstenaar die bekend stond als schilder, beeldhouwer, kunstleraar en schrijver. Woei, een wereldburger, is zondag overleden, waarmee het l...

Op 1 december aanstaande bestaat de Vereniging van Officiers Sociëteit (VOS) 81 jaar. De organisatie is van plan om dit heuglijke feit niet ongemerkt te laten voorbij gaan. Er is een reeks activiteiten gepland voor zaterdag 2 december, de dag waarop het feest wordt gevierd in VOS aan de Gemenelandsweg. Clyde Ford is één der organisatoren.

Ford deelt mee dat er een ‘ala kondre cook-out komt met cuisine en gerechten uit de Surinaamse keuken. Deze zijn de Haïtiaanse, Javaanse, Hindoestaanse, Inheemse en Creoolse variëteit aan gerechten en lekkernijen.

Sportwedstrijden maken deel uit van het programma. Zo zijn er volleybal, slagbal, zwemmen en damwedstrijden vanaf negen uur s’morgens. Kacht- en zwaargewichtdemonstraties, van de Surinaamse ironmans Donovan Dongo en Wilson Balansi zullen te bewonderen zijn. Een wandelloop en zumbathon vanuit de VOS aan de Verlengde Gemenslandsweg, en terug wordt die dag begeleid door het militaire kapel en ervaren sporters. Dresscode is witte of lichtgroene t-shirt.

Daarna worden de benen losgegooid onder begeleiding van houseband Swit Kopro Firi vanaf acht uur s’avonds tot stemming. Ook Cyriel en de More Love Band nemen deel aan het muziekprogramma.

Ford benadrukt dat de VOS, bestaansrecht heeft verworven, en decennialang haar belang en nut heeft bewezen aan de gemeenschap middels uiteenlopende activiteiten. De jaardag van deze vereniging, zal op waardige wijze gevierd worden.

Bron: www.sun.sr

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVOS 81 jaar