dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
5
(1)

Vorming toekomstige leiders wordt gestimuleerd door instituut first lady

lees ook ...

Ondernemer beboet voor valse aangifte en misbruik van vrijst...

Een ondernemer heeft geprobeerd om drie containers met goederen onder het vrijstellingsregiem te importeren door valse aangifte te doen over de inhoud. In het geautomatiseerd aangiftesysteem van de do...

De vorming van toekomstige leiders wordt gestimuleerd. Dit wordt gedaan middels het programma ‘What’s Your Talent’ van het Instituut van de First Lady. De jongeren konden in de vakantie middels filmpjes hun talent tonen. Zaterdag werd het event voor de tweede keer gehouden in Courtyard by Marriott. President Chandrikapersad Santokhi was daarbij te gast.

Het What’s Your Talent vakantieprogramma stelt jeugdigen in de gelegenheid hun talenten, welke die ook mogen zijn, te delen met de samenleving. De video’s van de 28 finalisten werden getoond en door zowel juryleden als fans via sms’jes beoordeeld.

President Santokhi ziet dat er met dit programma toekomstige leiders gevormd worden gezien deelname durf, creativiteit en actie van de participanten vergt. Het doel van dit project is om jongeren te stimuleren hun talenten te ontwikkelen en daarmee ook hun zelfvertrouwen.

De 6 categorieën of talent clusters die werden weergegeven waren zang, dans, tekenen en schilderen, muziek, ICT, creatieve expressie en textiel. “En dat is het unieke van dit programma” zei het staatshoofd.

“Je bent niet gelimiteerd! Ook zij die planten, leuke kleding kunnen stikken, zoals we daarnet in een van de filmpjes hebben gezien, handig binnen de ICT zijn, noem maar op, kunnen meedoen aan het programma.” Hij voegde eraan toe dat het ontwikkelen van talenten tegelijkertijd ook goed is voor de mentale gezondheid van kinderen.

De winnaar in de categorie zang werd Davinci Asagee, bij dans werd dat Aicha Gangaram, in de categorie tekenen en schilderen Rovencia Mangoenpawiro, bij textiel en creatieve expressie Lakisha Aseja, bij ICT Dylan Vianen en in de categorie muziek Ayush Sital. Om hen te bemoedigen te investeren in hun talent hebben, naast de 6 winnaars, alle deelnemers een groot prijzenpakket in ontvangst genomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVorming toekomstige leiders wordt gestimuleerd door instituut first lady