Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vordering Kanhai afgewezen

Geplaatst

op

door

De vordering van Irvin Kanhai om de strafzaak tegen zijn cliënt te beëindigen is vandaag afgewezen. Het is nog steeds onduidelijk op basis waarvan de vordering door het Hof van Justitie is afgewezen.

Eerder deze week heeft de raadsman Kanhai aangegevendat tussen 29 oktober 2018 en 29 oktober 2019 geen processuele handeling heeftplaatsgevonden en alle verdachten in onzekerheid zijn gelaten. Volgens Kanhai isin de wet aangegeven dat binnen 21 dagen het onderzoek moest worden afgesloten,nadat de verdachten in de gelegenheid zijn gesteld om het laatste woord tevoeren. Dit is niet gebeurd en er zijn geen processuele verrichtingen gedaan. 

Al in 2007is het 8 decemberstrafproces begonnen.  Tegen Bouterse is 20 jaar gevangenisstrafgeëist door de auditeur-militair in het 8 december strafproces. In de hofkamer zaten vandaag Justus Hew A Kee, AnandCharan en Ingrid Lachitjaran.lsdlocked0 Li

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Natio spelers gehuldigd door bedrijfsleven

Geplaatst

op

door

De nationale senioren selectie van Suriname is dankzei hun prestatie voor het plaatsen in e Gold Cup gehuldigd door verschillende bedrijven. Het gaat onder andere om Telesur, Rudisa Agencies en de Hakrinbank.

Lees verder

Suriname

SZF vergemakkelijkt diensten met mobiele app

Geplaatst

op

door

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot haar diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om haar cliënten en de samenleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkeling van de applicatie.

Medewerkers hebben zich in de afgelopen twee weken reeds wegwijs kunnen maken in de applicatie, maar voor het groter publiek is het compleet nieuw. SZF Connect is ontwikkeld voor SZF-verzekerden en niet SZF-verzekerden. Met de app heeft de gebruiker toegang tot diverse services van het ziekenfonds. Men kan inloggen als gastgebruiker of met een SZF-id.

Amattabri verduidelijkt dat er reeds een mobiele app van het SZF was, maar dat SZf Connect geheel anders is. Met de applicatie kunnen gebruikers de laatste nieuwtjes van het SZF volgen. Men heeft toegang tot de SZF-geneesmiddelenklapper en indien er wordt ingelogd met de SZF-id, ontvangt men persoonlijke berichten, notificaties betreffende het verzekeringsplan en algemene informatie, omtrent verzekeringsplannen die het SZF te bieden heeft. Ook kan de gebruiker op de app ook de wachtdienstregeling die elke vrijdag wordt geüpload, halen en navigeren naar alle huisartsen en apotheken. Middels de navigatie functie krijgt men de kortste route naar een huisarts of een apotheek. Verder biedt de app ook toegang tot de SZF-premietabel en alle contactinformatie van het SZF, waaronder de SZF-units, SZF-kantoren en -apotheken.

Aan het tot stand komen van de app hebben medewerkers van diverse afdelingen meegewerkt, waaronder de afdelingen Informatie Technologie, Declaratie, Voorlichting/Klanten Service, Projectmanagement en directieleden die ook nauw betrokken waren in het proces. De app kan via App Store en Play Store gedownload worden.

Lees verder

Meest gelezen

X