Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Voorzitter Surinaams parlement ontvangt goederen van binnenlandse ondernemers

Geplaatst

op

Donatie Aan Dna Voorzitter

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, heeft op maandag 27 juli een donatie in ontvangst genomen van binnenlandse ondernemers. De heren Waldi Aloeboetoe van Jurterlinta Ahad NV en Paul Abiteng van Suriwood Masters NV hebben honderd handsanitizers en duizenden mondkapjes geschonken aan het hoogste orgaan van staat. De schenking bestaat ook uit een grote printer van het merk Canon en twee laptops.

Bee is blij met de donatie. Echter benadrukt hij dat het parlement niet hetzelfde probleem heeft als dat van de ministeries, waarbij er geen werkattributen zijn aangetroffen. Daarom heeft de DNA-voorzitter zijn complimenten hiervoor uitgesproken aan zijn voorganger Jennifer Simons.

Na vernomen te hebben dat het kabinet van de president niet beschikt over de nodige werkattributen hebben ondernemers zich voorgenomen om een donatie te doen aan het instituut. President Chan Santokhi heeft aangegeven dat er zich intussen vier ondernemers bereid hebben getoond om met apparatuur te ondersteunen.

Directeur Reza Amirkhan van de onderneming Charefa, is de eerste die namens drie bedrijven werkattributen heeft overhandigd aan het staatshoofd. Het gaat in deze om 3 laptops, 2 bureau computers en 3 printers. Deze spullen zijn op 24 juli overhandigd aan het staatshoofd.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John Winner
woensdag 29 juli 2020 13:36

Zelfs dat hebben die schoften van de vorige regering mee genomen.
Waren ze misschien bang dat er iets op de harde schijven gevonden zou worden ?
Maar de bedrijven die het goed voor hebben met deze regering springen bij.
Geweldig, help je nieuwe regering, ondersteun ze, want ze zijn transparant dat zie je nu alweer.

Tulsa
woensdag 29 juli 2020 14:27

Geef Nederlanders de kans in Suriname te gaan investeren toerisme en ontwikkeling nemen ze mee naar het land. Export bedrijven in su opzetten dan kunnen we belasting betalen zodat er goederen gekocht worden

Dagga
woensdag 29 juli 2020 15:50

Bee voor wat hoort wat , dat ze de dingen accepteren van vrienden is ongehoord. Voor die paar spullen zal je meewerken om nog zoveel hectares bos te vernietigen.

Mceeder-landvreugd
woensdag 29 juli 2020 18:18

Ja hoor zo te zien wordt met twee laten genieten nu deze regering het virus heeft verspreid en meer doden te betreuren zijn door hun machtsgeil worden ze door parasieten ondersteund met spullen voor het virus.Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen