donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Voorzitter SPWE prijst inzet marktventers voor veilige en hygiënische voedselverkoop

lees ook ...

Gyver, Clive Power begint aan nieuwe uitdaging

Gyver is pseudoniem van Clive Power.  In een gesprek met de Ware Tijd maakte hij bekend, dat hij uit de muziekformatie Corona Band is gestapt en een eigen muziekgroep heeft opgericht. Hij is voormalig...

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft aan 17 marktventers van de markt Leiding 11A elk twee certificaten overhandigd voor de succesvolle afronding van de tweedelige training ‘Basic Entrepreneurship and Food Packaging and Labelling’. Deze training was gericht op het voorzien van marktventers van de nodige kennis en vaardigheden om hun voedingsproducten effectief te verpakken en te etiketteren.

De training verschaft inzicht in materialen, hygiëne, kostenbeheer en duurzaamheid, wat bijdraagt aan het versterken van ondernemers in de voedingsindustrie, waardoor ze beter kunnen concurreren en succesvoller opereren. Naomi Esajas-Friperson, voorzitter van de Raad van Toezicht bij de SPWE en onderdirecteur Arbeidsmarkt op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), benadrukte de uitdagingen van ondernemerschap en prees de marktventers voor hun vastberadenheid, flexibiliteit en bereidheid om te leren.

Ze onderstreepte het belang van veilige en hygiënische verpakkingen om besmetting en bederf te voorkomen, en wees op factoren zoals temperatuurcontrole, luchtvochtigheidsbeheer en verantwoord pesticidengebruik. De opgedane kennis helpt marktventers hun kosten beter te beheren en veiligheid en hygiëne te waarborgen.

Bholanath Narain, districtscommissaris van Wanica-Noordwest, was tevreden over de resultaten van de training. Hij benadrukte dat de verworven kennis en vaardigheden marktventers aanzienlijke voordelen bieden, zoals verbeterde productkwaliteit, -veiligheid, verhoogde klanttevredenheid, concurrentievoordeel en kostenefficiëntie. Door deze kennis toe te passen, kunnen marktventers hun zakelijke prestaties en succes op de markt significant verbeteren. Narain kondigde aan dat binnenkort een tweede groep marktventers zal starten met dezelfde training.

De training werd uitgevoerd door SPWE in opdracht van de stichting Agrarische Ontwikkeling Leidingen en Omstreken (AOLO), gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB) als onderdeel van het Basic Need Trust Fund (BNTF) – 10 project. Jaswant Doekharan, programmamanager van het BNTF-10 project, prees de marktventers voor hun proactieve houding om voortdurend te zoeken naar verbeteringen in producten, diensten en processen. Hij bevestigde dat het project blijvend zal worden ondersteund.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorzitter SPWE prijst inzet marktventers voor veilige en hygiënische voedselverkoop