woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Voorzitter platform rijstsector: “Er is geen tijd te verliezen”

lees ook ...

Leidinggevenden Nationaal Leger moeten meer opkomen voor per...

Leidinggevenden binnen het Nationaal Leger (NL) moeten dienstig zijn naar het personeel toe. “Ik geef u de opdracht om eerst naar uw personeel om te kijken in plaats van dat u trappen afloopt om uw ei...

Er is geen tijd meer te verliezen in de rijstsector, zegt de directeur van Landbouw tevens voorzitter van het platform Rijstsector, Soedeshchand Jairam. Hij sprak onlangs tijdens de eerste werkvergadering van dit platform op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Hij heeft zich samen met vertegenwoordigers van de overheid, de private sector en de consumentenkring gebogen over hoe een acute oplossingsgerichte aanzet te maken aan de problemen binnen de rijstsector.

De stakeholders hebben hetzelfde doel, de rijstsector naar een hoger niveau te brengen waardoor de economische ontwikkeling wordt bevorderd. De voorzitter benadrukte dat economische ontwikkeling niet de som is van alle geïsoleerde activiteiten van schakels binnen een keten, maar dat het een synergetische uitkomst is van gecoördineerde acties.

“Resultaten van acties van de ene schakel hangen af van de inspanningen van de andere schakels.” Door de rijstsector nu in een ketenbenadering te plaatsen zal vanwege de mogelijkheid die is ontstaan, in overleg met elkaar, gewerkt kunnen worden aan structurele verandering.

Op basis van de probleemgebieden waarmee de sector te kampen heeft, zijn werkgroepen ingesteld die zich gezamenlijk zullen buigen over de actiepunten die nodig zijn om de oplossingen daadwerkelijk te realiseren. Hij benadrukt dat er geen tijd te verliezen is. Tijdens de vergadering is een traject uitgezet van zes maanden waarbij er op basis van een project matrix, monitoring zal plaatsvinden van de actiepunten van iedere werkgroep.

De vergadering werd in een constructieve stemming afgesloten met de hoop en in de overtuiging dat er een positieve en meetbare ommekeer zal plaatsvinden in de rijstsector.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorzitter platform rijstsector: “Er is geen tijd te verliezen”