maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Voorzitter Nederlandse gemeenten bezoekt ROS

lees ook ...

Nederlandse politie en CILC leiden politiecommissarissen naa...

In aanwezigheid van de programmamanager Benito Shukrula, docent/begeleider Politie en Leiderschap bij de Nationale Politie Nederland, eenheid Amsterdam, vond op woensdag 28 februari 2024 de eindconfer...

De voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen heeft een bezoek gebracht aan de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuël. Van Zanen was vergezeld van Irene ten Teije en Maarten Beks.

Tijdens deze ontmoeting werd vooral de hernieuwde samenwerking tussen VGN en ROS besproken. Minister Emanuël gaf aan dat decentralisatie hoog staat op de prioriteitenlijst van het ministerie. De bewindsvrouw gaf ook aan dat er momenteel hard gewerkt wordt om de capaciteit van de verschillende districten te versterken. Na het indienen van de districtsplannen van 2022 zal er ook gewerkt worden aan het vergroten van het mandaat van de districtcommissarissen

De minister heeft een uiteenzetting gegeven van de beleidsgebieden van al de directoraten die onder het ministerie ressorteren. Ook de decentralisatie van het sportgebeuren kwam aan de orde. Vanuit de zijde van het ministerie van ROS wordt uitgekeken naar intensieve samenwerking met de Nederlandse overheid. Van Zanen geeft aan dat VGN open staat voor een samenwerking op sport gebied en voornamelijk team sporten.

Er zal ook samengewerkt worden op het gebied van afval management, waterschappen en decentralisatie. Van Zanen sprak zijn bewondering uit over de manier waarop het ministerie van ROS probleemloos fungeert met alle organen die onder het ministerie vallen. De burgemeester zei dat hij belangstelling heeft om te leren van Ros.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorzitter Nederlandse gemeenten bezoekt ROS