zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Voorzitter DNA ontvangt verslag verkiezingen 2020

lees ook ...

Fonds ouderschapsverlof in oprichting

Het Fonds Voorzieningen Ouderschapsverlof (FVO) wordt operationeel gemaakt door  de aanstelling van Marijke Mangal als manager van het fonds. De arbeidsovereenkomst tussen haar en het ministerie van A...

Eugène Merkus, gewezen voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), heeft het verslag ‘vrije- en geheime verkiezingen 25 mei 2020’, op 18 februari 2021 aan Voorzitter Marinus Bee van de Nationale Assemblée (DNA) overhandigd in diens werkkamer. In het eindverslag is de informatie van alle districten, ressorten en personen die in een van de bestuurslichamen zitting hadden, opgenomen. Merkus vindt het gepast dat een exemplaar van dit document aan de voorzitter van het hoogste orgaan van staat wordt overhandigd en zo ook de andere volksvertegenwoordigers bereikt.

Voorzitter Bee sprak zijn dank uit voor het  werk dat het CHS heeft verzet. Hij zei: “Wij mogen verschillende inzichten hebben, maar het vertrouwen in onze instituten moet gewaarborgd zijn,”.  Suriname wordt internationaal geprezen om de organisatie van zijn verkiezingen en er is wederom hoog gescoord. De assembleevoorzitter heeft aangegeven, dat Suriname deze positie moet blijven behouden. Merkus kon zich terugvinden in de opmerkingen van voorzitter Bee en verwees naar de volgende tekst in het voorwoord van het eindverslag.

“De integriteit van ons verkiezingsproces is intact gebleven, ondanks verklaringen over onregelmatigheden, vermeende misstanden en frauduleuze handelingen. Dat vanuit de verkiezingsorganisatie bepaalde aantijgingen gevoed werden was verwachtbaar en als zodanig ook afgehandeld. Het blijvend integer handelen van het Centraal Hoofdstembureau als onafhankelijk verkiezingsorgaan is recht overeind gebleven. Buiten zijn wettelijke taken, zoekt het CHS bij voorkeur de publiciteit niet op.” De heer Eugene Merkus zei voldaan terug te blikken op zijn termijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorzitter DNA ontvangt verslag verkiezingen 2020