zondag 4 december 2022
25.5 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Voorzitter DNA ontvangt EU ambassadeur

lees ook ...

Books are provided to IOL by the Bonaire Scholarship

The School Community of Bonaire sent a cargo of Mathematics, Physics, Dutch, English, and Spanish textbooks to the Institute for the Education of Teachers (IOL). The books, which arrived with the mili...

Tijdens een kennismakingsbezoek van de ambassadeur van de EU Rene Van Nes op woensdag 19 oktober, haalde de assemblee voorzitter Marinus Bee MSc. LL.B aan dat de relatie die Suriname reeds heeft met de Europese Unie (EU) verder versterkt moet worden. De hoogwaardigheidsbekleders spraken elkaar over de bilaterale relatie van beide landen.

“De betrekkingen van de EU en de samenwerking met Suriname worden zowel op bilaterale als op regionale niveau uitgevoerd. Samen moeten we werken aan de issues die ons allen raken zoals: klimaatverandering, inzet voor democratie, goed bestuur, de rechtsstaat en mensenrechten”, gaf de parlementsvoorzitter aan tijdens het bezoek. Verder zegt Bee dat Suriname niet op de bedeltour is, maar roept hulp en bijstand in van bevriende naties om de problemen op te lossen.

De geloofsbrieven van Van Nes zijn reeds aangeboden aan president Santokhi. De ambassadeur is voor de komende drie jaren ambassadeur van de EU met als residentie Georgetown, Guyana. Het bezoek aan de DNA voorzitter is het eerste bezoek in zijn hoedanigheid als ambassadeur van de EU. De ambassadeur geeft aan dat het parlement het hart van de democratie is.

“De kern hiervan ligt in de gemeenschappelijke normen en waarden. Democratie is de betere bestuursvorm voor een land in tegenstelling tot de andere vormen die in de wereld gevolgd worden”, aldus Van Nes. De ambassadeur bedankte de DNA-voorzitter voor de ondersteuning van Suriname bij de VN-resolutie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorzitter DNA ontvangt EU ambassadeur