zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Voorzitter DNA bij EZ exportbeurs

lees ook ...

Suriname leidt de weg naar mondiale gezondheidsveiligheid me...

In een significante ontwikkeling heeft Suriname een cruciale stap gezet op het pad van wereldwijde gezondheidsveiligheid. De recent gehouden workshop over Zoönotische Ziekten en Voedselveiligheid, als...

Voorzitter bij De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL. B, gaf bij de openingsceremonie van de exportbeurs donderdag 29 september jongstleden aan, dat het parlement altijd bereid is om samen te werken en te kijken op welke manier wetgeving een positieve bijdrage kan leveren aan ondernemers in Suriname.

De tweedaagse beurs werd georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. “We zijn ready als het gaat om wetgeving, ik heb een vaste commissie, maar we hebben ook deskundigen met wie we samen kunnen zitten en kijken naar wetgeving, omdat dat onderdeel belangrijk is. Behalve de ambtelijke barrières zitten er ook barrières in de wetgeving,” gaf de voorzitter aan.

De parlementsvoorzitter vond de beurs een geweldig project van het ministerie. Met de export komen er US dollars het land binnen die Suriname hard nodig heeft. Hij is van mening dat kleine- en middelgrote ondernemingen de ‘backbone’ zijn van de economie. Ziende op de fondsen die beschikbaar zijn gesteld concludeerde de DNA-voorzitter dat de regering ondernemers wilt faciliteren.

We feliciteren de bedrijven met hun durf en moed en de werkgelegenheid die er gecreëerd wordt. Het is geen geheim dat het Surinaams ambtenaren apparaat te groot en te log is. Met de hervormingen is het de bedoeling om ambtenaren te faciliteren in de particuliere sector.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorzitter DNA bij EZ exportbeurs