woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Voorzitter Bee pleit voor gendergelijkheid op internationale dag van de vrouw

lees ook ...

Tieners beroofd door gewapende mannen

Gisteravond zijn J.A. (16) en A.P., die vandaag 15 jaar is geworden, beroofd in het inheemse dorp Powakka. Vier gewapende mannen hebben de tieners beroofd van onder andere een buiktasje met geld, een ...

Als voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) wil ik op deze bijzondere dag een boodschap delen die ons bewust moet maken van het belang van gendergelijkheid als cruciale kracht om ongekende hoogten te bereiken. Sinds ik leiding geef aan dit respectabele orgaan, is het mij duidelijk dat een rechtvaardige en inclusieve samenleving, waarin mannen en vrouwen gelijke kansen en rechten genieten, vrijwel alles mogelijk maakt.

Als natie hebben we ons toegewijd aan het bevorderen van de rechten van vrouwen in alle lagen van de samenleving, wat zich vertaalt in de aanneming van wetten zoals de ‘Wet Geweld en Seksuele Intimidatie op de Werkplek’, ‘Wet Gelijke Behandeling op het Werk’, ‘Wet Bestrijding van Huiselijk Geweld’ en ‘Wet Bescherming van de Arbeid en het Gezin’. Deze wetten vormen een solide basis en benadrukken onze inspanningen om gelijke kansen te waarborgen en een respectvolle werkomgeving voor vrouwen te creëren.

Hoewel de totstandkoming van wetgeving veel werk vereist, moet ik eerlijk toegeven dat het hoog tijd is voor het parlement om te evalueren welke wetten momenteel aanpassingen of aanvullingen nodig hebben om aan te sluiten bij de hedendaagse situatie.

Elke vorm van geweld op de werkplek of in de privésfeer is onaanvaardbaar en in strijd met de fundamentele principes van gelijkheid en respect. Daarom voel ik me vrijwillig verplicht om iedereen, ongeacht geslacht, niet alleen de ruimte maar ook de vrijheid te bieden om hun volledige potentieel te benutten.

Namens DNA hoop ik dat de lofuitingen die we vandaag aan vrouwen om ons heen geven, niet beperkt blijven tot deze dag. Laten we, mannen, niet vervallen in onze superioriteit en gedragingen van morgen, want we zijn allen kinderen van Moeder Aarde.

Als voorzitter van DNA zal ik altijd alle initiatieven ondersteunen die streven naar gelijkheid en respect op elk niveau. Laten we elke dag de vrouwen van Suriname waarderen!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorzitter Bee pleit voor gendergelijkheid op internationale dag van de vrouw