donderdag 1 juni 2023
26.3 C
Paramaribo
11.2 C
Amsterdam
5
(1)

Vooruitzichten voor Suriname de komende maanden

lees ook ...

Politie houdt in één maand tijd 388 roadbocks

De politie heeft tussen 17 april en 15 mei jongstleden  landelijk 388 roadblocks gehouden in het kader van de handhaving van de veiligheid. In vier weken tijd zijn er 609 aanhoudingen verricht door de...

President Chandrikapersad Santokhi liet op de persconferentie die gisteren 14 april gehouden werd weten, dat de regering verwacht dat het supportprogramma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor Suriname, binnenkort getekend wordt.    Het supportprogramma zal bestaan uit betalingsbalanssteun van ongeveer USD 750 miljoen gespreid over 3 jaren. Hiermee zal de monetaire reserve weer op een aanvaardbaar niveau zijn.  

De verwachting is dat er binnen twee tot drie maanden met de schuldeisers overeenstemming wordt bereikt over de herstructurering van de schulden. Deze zal het begrotingstekort naar een aanvaardbaar niveau terugbrengen. Na de overeenkomst met het IMF zullen de andere multilaterale organisaties zoals de IDB en de Wereldbank inkomen met verhoogde projectfinanciering en budgetsteun.

Voor de import van basis en essentiële goederen alsook medicamenten en brandstof, zullen deviezen beschikbaar gesteld worden. Hiermede zullen de prijzen van deze goederen stabiliseren. Er zal geïnvesteerd worden in de productiesector. Het staatshoofd noemde daarbij het Agrarisch Krediet Fonds waarin SRD 40 miljoen zal worden gestopt worden, waarbij de rente 5% zal bedragen. In het fonds voor Micro-, Kleine- en Middelgrote Ondernemingen zal minimaal SRD 50 miljoen gestopt worden. Dit zijn de vooruitzichten voor Suriname als alles naar wens verloopt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVooruitzichten voor Suriname de komende maanden