woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Vooruitgang in agrarische sector: Santokhi benadrukt ontwikkelingen in Coronie

lees ook ...

Saramaccakanaal rehabilitatieproject begint: economische voo...

Medio januari is aannemer International Infra N.V. begonnen met de werkzaamheden voor het "Saramacca Canal System Rehabilitation Project" (SCSRP). Volgens projectmanager Vishnu Kalloe belooft dit een ...

Afgelopen weekend bracht president Chandrikapersad Santokhi een bezoek aan het district Coronie om de voortgang van verschillende initiatieven te evalueren, die hij in september vorig jaar had gestart. Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, samen met DNA-leden Cheryl Dijksteel, Sidik Moertabat, Cedric van Samson en Henk Aviankoi, vergezelden de president tijdens zijn bezoek op zondag 8 januari 2024.

Tijdens zijn toespraak benadrukte president Santokhi de vooruitgang van diverse agrarische projecten, met name het Pommeroon Cocosproject. Er worden inspanningen geleverd om geschikte machines aan te schaffen voor efficiënte grondbewerking, rekening houdend met de bodemgesteldheid. Het staatshoofd moedigde de inwoners van Coronie aan om zich aan te melden voor werk in het Pommeroon-project, waarin 10.000 kokosplanten worden geplant voor export, lokaal gebruik en bijproducten.

Ook het Tambaki visteeltproject bevindt zich in een vergevorderd stadium, waarbij Tambaki NV binnenkort gesprekken zal voeren met de Braziliaanse counterpart. President Santokhi benadrukte de behoefte aan arbeidskrachten voor dit grote visserijproject, dat zich richt op visteelt, export van vis en visverwerkingsproducten.

In november 2023 is via het ministerie van LVV de landbouwcoöperatie juridisch opgericht, met Maikel Bendt als voorzitter. De coöperatie zal fungeren als counterpart voor het ministerie van LVV en gerichte ondersteuning bieden aan de landbouwers in Coronie.

President Santokhi prees de landbouwers voor hun zelfstandigheid, waarbij ze zelf de brandstof voor de ter beschikking gestelde graafmachine regelen en de operators zelf betalen. Hij beschouwde dit als een voorbeeld van groei naar zelfwerkzaamheid, dat andere districten kunnen volgen.

Naast de agrarische projecten ging president Santokhi ook in op gemeenschapsprojecten, waarbij hij de actieve deelname van de jeugd aan sport en de renovatie van het Letitia Vriesde stadion en de Hub met ICT-mogelijkheden prees. De openbare school wordt ook grondig gerenoveerd als onderdeel van de gemeenschapsontwikkelingen in Coronie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVooruitgang in agrarische sector: Santokhi benadrukt ontwikkelingen in Coronie