maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
3.3
(3)

Voortzetting hoger beroep zaak ex-governor Van Trikt

lees ook ...

Minister Mac Andrew: “Meldingsplicht bij ontslag met d...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft op vragen van journalisten voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) aangegeven, dat er een meldingsplicht geldt voo...

Robert van Trikt en Ginmardo Kromosoeto zijn nog opgesloten in de zaak van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De veroordeelde Gillmore Hoefdraad is vanaf het begin voortvluchtig.  Samen met Ashween Angnoe en Faranaaz Hausil werden zij veroordeeld voor het overtreden van onder andere de Anti-Corruptiewet. De twee laatsten zijn op vrije voeten en hebben tweederde van hun straf uitgezeten. Vandaag wordt de hoger beroepzaak van de twee voortgezet.

De ex-minister van Onderwijs en moeder van ex-governor Van Trikt, Lilian Ferrier, is niet te spreken over de gang van zaken. Zij heeft meerdere keren vanaf 17 oktober 2022, naar voren gebracht dat er geen enkel bewijs is gevonden, en dat er daarom geen reden zijn om haar zoon en anderen gevangen te houden. Er wordt daarnaast geen rekening gehouden met de gezondheidstoestand van haar zoon.

Van Trikt is veroordeeld tot acht jaar. Zijn raadsman Irvin Khanhai doet er alles aan om zijn cliënt eerder op vrije voeten te krijgen vanwege zijn gezondheids situatie. Het OM staat echter hier tegenover, en vindt wel dat er voldoende bewijzen zijn geleverd in deze zaak.

Men rekent erop dat Khanhai hetzelfde zal voorhouden vandaag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoortzetting hoger beroep zaak ex-governor Van Trikt