zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Voortzetting bouw vergaderzaal DNA bevestigd door minister Ramdin

lees ook ...

Cosmetische klinieken onder strengere controle na meldingen

Op vrijdag 10 mei 2024 heeft de inspectie van het ministerie van Volksgezondheid verschillende klinieken waar cosmetische ingrepen worden verricht, onderzocht om te controleren of de aangeboden dienst...

Het vergadercomplex van De Nationale Assemblee staat hoog op de agenda van Suriname. De regering hecht er groot belang aan dat het wordt gerealiseerd. Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, zegt dat de bouwwerkzaamheden doorgaan. Hij voerde een gesprek met Xing Qu, de plaatsvervangend directeur-generaal van UNESCO, in Frankrijk.

De bouw van de nieuwe vergaderzaal van De Nationale Assemblee werd vorig jaar november stilgelegd na veel kritiek op de architectuur van het gebouw. De overheid had de richtlijnen voor landen op de UNESCO Werelderfgoedlijst niet gevolgd. Als de bouw doorging zoals gepland, bestond het risico dat Paramaribo van de Werelderfgoedlijst zou worden geschrapt.

Minister Ramdin benadrukt dat de regering uitgebreid heeft overlegd over de richtlijnen voor het vergadercomplex. Hij onderstreept dat de regering er alles aan doet om te voorkomen dat de historische binnenstad van Paramaribo van de UNESCO Werelderfgoedlijst wordt geschrapt.

Het exacte moment waarop de bouwwerkzaamheden zullen worden hervat, is nog niet bekend. De minister benadrukt echter dat dit zo snel mogelijk zal gebeuren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoortzetting bouw vergaderzaal DNA bevestigd door minister Ramdin