zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
2.5
(2)

Surinaamse ex-minister Hoefdraad veroordeeld tot 12 jaar cel

lees ook ...

De uitvoering van het pilotproject Taakstraffen

Het pilotproject taakstraffen dat door het Openbaar Ministerie wordt uitgevoerd sinds april van dit jaar, zal zich uitsluitend richten op het uitvoeren van onbetaalde arbeid van maximaal 40 uur en zal...

Gillmore Hoefdraad, de voortvluchtige ex-minister van Financiën, is vrijdag veroordeeld tot 12 jaar cel. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Verder is ook een boete aan Hoefdraad opgelegd van SRD 500.000 subsidiair 12 maanden gevangenisstraf. Hoefdraad is al geruime tijd spoorloos. Hij wordt opgespoord. Bij de uitspraak is er ook directe gevangenneming gelast.

De ex-minister werd verdacht van een 6-tal strafbare feiten. Aan hem wordt verweten dat hij op één of meer tijdstippen gelegen in de periode maart 2019 tot en met februari 2020 als gewezen minister c.q. politieke ambtsdrager zich schuldig heeft gemaakt aan deelname aan een criminele organisatie.

Verder wordt aan Hoefdraad verweten dat hij tezamen en in vereniging met ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert Gray van Trikt en de directeur van het bedrijf Orion Assurance & Advisory NV, Ashween Angnoe, verboden handelingen heeft verricht althans besluiten heeft genomen waarbij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) financiële schade heeft opgelopen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ex-minister Hoefdraad veroordeeld tot 12 jaar cel